Σύνθημα Τσίπρα για σκληρό ροκ: Ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει απολογούμενος στη Βουλή

Να ανεβάσει τους τόνους και να φέρει τον Πρωθυπουργό «απολογούμενο» στη Βουλή επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει σύνθημα για σκληρό ροκ την επομένη του Πάσχα και όσο περνάει το υγειονομικό σκέλος της κρίσης με την προαναγγελία χαλάρωσης

του lock down από την κυβέρνηση και η κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με το βαρύ οικονομικό και υφεσιακό αποτύπωμά της κρίσης αλλά και των κυβερνητικών επιλογών.

Η επίκαιρη ερώτηση για τα «εξευτελιστικά προγράμματα τηλεκατάρτισης» που κατέθεσε για την ώρα του Πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί τον πρώτο άξονα της αντεπίθεσης, που θα βασίζεται στους πυλώνες της οικονομίας, της εργασίας και της διαφάνειας.

Πηγές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα έκαναν λόγο για «φυγομαχία» Μητσοτάκη, με αφορμή διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να επιχειρεί την ερχόμενη Τετάρτη «να μετατρέψει – κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής – την επίκαιρη ερώτηση σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών γενικά και αόριστα για την πανδημία και την οικονομία».

Στο ίδιο μήκος κύματος εξάλλου στην αξιωματική αντιπολίτευση απορρίπτουν τις διαρροές περί ενόχλησης του Μεγάρου Μαξίμου για τους χειρισμούς Βρούτση στο θέμα, επιμένοντας ότι οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις.

Για αυτό το λόγο και από την Κουμουνδούρου εντείνουν την πίεση προς τον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως «όσο και να το αποφεύγει, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να έρθει στην ώρα του Πρωθυπουργού και να απολογηθεί. Τόσο για το φιάσκο σε βάρος των επιστημόνων, όσο και για το πάρτι αδιαφάνειας και τον χορό εκατομμυρίων σε ΚΕΚ με πρόσχημα τη δήθεν ενίσχυση δικηγόρων και μηχανικών» και προαναγγέλλοντας επανακατάθεση της ερώτησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου εάν δεν αποσυρθεί το «ύποπτο» πρόγραμμα των voucher.

Την ίδια ώρα εξάλλου, στην Κουμουνδούρου προετοιμάζονται και για την κατάθεση αιτήματος για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και τα εργασιακά, με αφορμή τις «ανεπαρκείς, αποσπασματικές και ελλιπείς» παρεμβάσεις της κυβέρνησης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, επικεντρώνοντας εκ νέου στη μισθωτή εργασία αλλά και την «πολύφερνη νύφη» της μεσαίας τάξης, θέλοντας να επενδύσει στην οργή που επικρατεί τόσο σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες όσο και σε επιστήμονες, όπως δικηγόροι και μηχανικοί, οι οποίοι ακόμη περιμένουν τις ενισχύσεις και βρίσκονται αντιμέτωποι με λουκέτα και απολύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα