Σύψας: «Σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα»

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών, Ν. Σύψας, για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και του τουρισμού. Τι είπε για τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού αν δε λαμβάναμε μέτρα και τι θα γίνει σε πιθανό δεύτερο κύμα.

Βέβαιος ότι θα υπάρξουν εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού από τουρίστες που θα επισκεφτούν τη

χώρα μας εμφανίστηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας.

«Θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα είναι δεδομένο αυτό. Αλλά δεν μπορούσαμε να πάμε σε πλήρες κλείσιμο των συνόρων γιατί αυτό θα οδηγούσε σε φτωχοποίηση μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Έπρεπε λοιπόν να βρούμε τη χρυσή τομή και αν τηρούμε τα μέτρα θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι» είπε.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των δημοτικών σχολειών υπερασπίστηκε την εισήγηση της επιτροπής που έδωσε το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία λέγοντας πώς ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι στο σχολείο.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν σε περιβάλλον επιδημίας είτε τώρα είτε τον Σεπτέμβριο. Τα παιδιά θα εκπαιδευτούν στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές τους και τους δασκάλους και θα μάθουν να τηρούν τα μέτρα ώστε το Σεπτέμβριο να είναι σωστά προετοιμασμένα» υπογράμμισε.

Όσο για δεύτερο κύμα σημείωσε πώς είναι πολύ πιθανό να υπάρξει περίπου από τον Δεκέμβριο και μετά ωστόσο τότε θα είμαστε προετοιμασμένοι και δεν θα αιφνιδιαστούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύψας, Σίγουρα,sypsas, sigoura