ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρουν πίσω την άθλια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θεσπίστηκε εξαιτίας του κορονοϊού.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καυτηριάζει τα κυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό. Επιπλέον, ζητάει να παρθεί πίσω η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς «θα οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση όλους τους εργαζόμενους».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση τονίζει πως άλλες χώρες μέλη της ΕΕ, έχουν λάβει αποτελεσματικά μέρτα που ενισχύουν την δημόσια υγεία αλλά και τους εργαζόμενους, για τις δύσκολες στιγμές που θα προκύψουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Μόνο η Ελλάδα στην ΕΕ οδηγεί εργαζόμενους σε ανεργία και μειώσεις μισθών 50%

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που αντί η κυβέρνηση να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους σε απολύσεις και μειώσεις μισθών ως και 50% επ' αόριστον, δημιουργώντας νέα γενιά ανέργων και φτωχών.

Αντί να βάζει βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας δίνοντας ένα επίδομα 800 ευρώ για ενάμιση μήνα στους εργαζόμενους και στέλνοντάς τους στην ανεργία, ας δει τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, στηρίζοντας έτσι και τις επιχειρήσεις, όπως αποκάλυψε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών:

Γαλλία: το κράτος πληρώνει το 100% του μισθού
Σουηδία: το κράτος πληρώνει το 95% του μισθού
Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ισπανία: το κράτος πληρώνει το 80% του μισθού
Δανία, Πορτογαλία: το κράτος πληρώνει το 75% του μισθού

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης λοιπόν να αφήσουν τα προσχήματα και να πάρουν άμεσα πίσω την άθλια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση όλους τους εργαζόμενους αλλά θα τινάξει στον αέρα και το σύνολο της οικονομίας από την έλλειψη αγοραστικής δύναμης την επομένη της κρίσης.

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ

Η εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης που αφορά την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα, όπως και της κατάστασης της οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Προσλήψεις στην Υγεία και επίταξη ιδιωτικών νοσηλευτηρίων
Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει αρχικά, στο πεδίο της δημόσιας υγείας. ότι είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να σταματήσει να ολιγωρεί και να πάρει τώρα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Να προχωρήσει δηλαδή, όπως αναγράφεται σε σχετική ανακοίνωση «την άμεση πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας της χώρας».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα