Τα άτυπα συμπτώματα του κορονοϊού - Ύποπτος ο πονόλαιμος

Ο πονόλαιμος πλέον θεωρείται ύποπτο σύμπτωμα του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο πονόλαιμος θεωρείται ύποπτο σύμπτωμα του κορονοϊού. Μάλιστα, το υπουργείο σημειώνει ότι μπορεί κάποιο άτομο με πονόλαιμο να ανήκει στους ασυμπτωματικούς του κορονοϊού, οπότε θα πρέπει να προσέχει περισσότερο.

Επιπλέον, στα άτυπα συμπτώματα του ιού περιλαμβάνεται η διάρροια, τα κόκκινα μάτια και η ανοσμία, δηλαδή η απώλεια της όσφρησης ή η διαταραχή στην λειτουργία της.

Επίσης, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι «το 40% των

περιπτώσεων ανοσμίας, δηλαδή απώλειας ή υπολειτουργίας της αίσθησης της όσφρησης, εμφανίζεται μετά από μια ίωση, συνήθως ίωση και λοίμωξη του αναπνευστικού».

«Όσο περισσότερο μελετούμε τον ιό, τόσο περισσότερο θα τον καταλαβαίνουμε και θα υιοθετούμε αντίστοιχες στρατηγικές πρόληψης και απομόνωσης ατόμων, ακόμα και με ήπια ή άτυπη συμπτωματολογία», έχει επισημάνει ακόμη.

Μάλιστα, η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας ανακοίνωσε ότι τα ερεθισμένα, κόκκινα μάτια, με κνησμό κι εκκρίσεις πιθανώς να είναι ακόμα ένα πρώιμο σύμπτωμα της λοίμωξης που αυτός προκαλεί.

Εξέδωσε και προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς οφθαλμιάτρους να λαμβάνουν ειδικά μέτρα για ασθενείς που εμφανίζονται με επιπεφυκίτιδα, πυρετό και βήχα.

Τα κανονικά συμπτώματα

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ο νέος κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει ήπια γριπώδη συμπτωματολογία όπως:

πυρετόβήχαδυσκολία στην αναπνοήμυαλγίεςκαταβολή

Στα παραπάνω, η ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ προσθέτει πως σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν σοβαρή πνευμονία καθώς και σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας. Οι ειδικοί έχουν τονίσει δε πολλάκις πως η δύσπνοια είναι συχνά το πλέον ανησυχητικό σύμπτωμα, εκείνο που διαφοροποιεί τη νόσο του Covid-19 από την κοινή γρίπη.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα