«Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν»

«Εγώ πιστεύω ότι τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν. Είμαι κάθετη σε αυτή την άποψη». Αυτό τόνισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, κ. Μ. Παγώνη.

«Εγώ πιστεύω ότι τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν. Είμαι κάθετη σε αυτή την άποψη». Αυτό τόνισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, κ. Μ. Παγώνη.

Όπως η ίδια εξήγησε δεν είναι εύκολο να κρατηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των μικρών παιδιών, ούτε και ένα δάσκαλος δεν μπορεί

να προσέξει 10 παιδιά.

Παράλληλα, σχετικά με τα νησιά επεσήμανε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι οι βόλτες στα σοκάκια δεν πρέπει να γίνουν.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα βρεθούν πίσω στις τάξεις τους τη Δευτέρα 11 Μαΐου.

Περίπου 100.000 μαθητές θα βρεθούν στα θρανία τη Δευτέρα, ενώ από τις 18 Μαΐου οι τάξεις θα γεμίσουν με 500.000 παιδιά. Το υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει το ενδεχόμενο κάποιος μαθητής ή μέλος της οικογένειάς του να νοσεί και γι’ αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται ο μαθητής να απουσιάζει από την τάξη και να παρακολουθεί μαθήματα εξ αποστάσεως.

Οι σχολικές αίθουσες πρέπει να διαμορφωθούν έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών στο πλαίσιο του εφικτού, δηλαδή ένας μαθητής ανά θρανίο. Ο μέγιστος αριθμός των μαθητών στα τμήματα ορίζεται στα 15 (ένας μαθητής ανά θρανίο).

Η απόσταση των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1,5 μέτρο. Αν κάποια σχολική αίθουσα δεν μπορεί να εξασφαλίσει αυτή την απόσταση μεταξύ των μαθητών, το τμήμα χωρίζεται σε υποτμήματα ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών.

Στο διάλλειμα οι μαθητές προτείνεται να μιλάνε με τους συμμαθητές τους, ωστόσο θα πρέπει να αποφεύγουν τη στενή επαφή μαζί τους όχι μόνο στο διάλειμμα, αλλά ακόμα και στις σκάλες και στους υπόλοιπους χώρους του σχολείου.

Οι μαθητές θα πρέπει να φροντίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα την υγιεινή των χεριών τους κάνοντας χρήση αντισηπτικού, με το οποίο έχουν εξοπλιστεί όλα τα σχολεία.

Επίσης μπορεί, εναλλακτικά, να πλύνει τα χέρια του στη βρύση με νερό και σαπούνι. Μέχρι τότε θα πρέπει να αποφύγει να ακουμπάει το πρόσωπό του, να πιάνει τα προσωπικά του αντικείμενα και να ακουμπάει τους άλλους.

Οι μαθητές θα μπαίνουν με σειρά στην τάξη για να καθίσουν στα θρανία τους, τα οποία θα έχουν μεταξύ τους απόσταση 1,5 μέτρο.

Οι σχετικές οδηγίες προτείνουν να αποφεύγουν οι μαθητές να δανείζουν προσωπικά τους αντικείμενα και ο καθένας να έχει φροντίσει να έχει μαζί του όλα τα απαραίτητα για το μάθημά του. Αποφεύγεται να δανειζόμαστε γόμες, μολύβια, τετράδια, χαρτιά, ενώ στην περίπτωση που υπάρχει ανάγκη να γίνει, θα πρέπει να καθαρίζεται το εν λόγω αντικείμενο και στη συνέχεια ο μαθητής να καθαρίζει τα χέρια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα