Χάος με τις φωτιές στη μισή Ελλάδα - «Μάχη» με τις φλόγες σε δεκάδες μέτωπα

Μάχες με δύσκολες και επικίνδυνες φωτιές έδωσαν την Παρασκευή (21/6) οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα.Σε πύρινο κλοιό βρέθηκαν πολλές περιοχές της χώρας από τνωρίς την Παρασκευή (21/6), καθώς ξέσπασαν φωτιές σε δεκάδες μέτωπα που έκαιγαν ανεξέλεγκτα, με την πολιτική προστασία να στέλνει μηνύματα 112…

Δύο τραυματίες πυροσβέστες στη «μάχη» κατάσβεσης φωτιάς

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στην περιοχή της Οιχαλίας στη Μεσσηνία, σε μια δύσκολη ημέρα για τις δυνάμεις της Υπηρεσίας.

Στη Μεσσηνία είχαν ξεσπάσει τρία πύρινα μέτωπα από το μεσημέρι

μέχρι και νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (21/6).

Οι άλλες δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν, ήταν στο Κορυφάσιο του δήμου Πύλου-Νέστορος και στο Πετροχώρι.

Αλαλούμ με το 112: Από τα ΜΜΕ ενημερώνονταν τους πολίτες

Το 112 υπέστη «προσωρινή βλάβη» την ώρα που καίγονταν πολλές περιοχές της Ελλάδα.

Η έκτακτη ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας καλούσε τα ΜΜΕ να δημοσιοποιούν τις ειδοποιήσεις, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες.

Τελικά, η λειτουργία του 112 αποκαταστάθηκε αργότερα και έτσι τα μηνύματα πηγαίνουν πλέον κανονικά στα τηλέφωνα των πολιτών.

Τα μηνύματα του 112 που δεν εστάλησαν λόγω της βλάβης

«Παρακαλούμε όπως δημοσιοποιήσετε άμεσα το κάτωθι μήνυμα, λόγω προσωρινής βλάβης του 112: Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών»., ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση.

Λίγο μετά τις 17:30 πάλι ένα 112 δεν μπόρεσε να «φύγει», συγκεκριμένα αφορά τη φωτιά της Αχαΐας «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Επιπλέον πάλι λίγο μετά τις 17:40 το 112 παραμένει πεσμένο χωρίς η βλάβη να έχει φτιαχτεί, όπως αναφέρει εκ νέου η Πολιτική Προστασία «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Επίσης, στις 18:05 δεν μπόρεσε να σταλεί από το 112 μήνυμα στους κατοίκους της Μυριάς και του Σκουροχωρίου Ηλείας για να απομακρυνθούν προς Πύργο.

Συνολικά, πέντε μηνύματα από το 112 δεν μπόρεσαν ποτέ να σταλούν και οι κάτοικοι ενημερώνονται μέσα από τα ΜΜΕ για τις οδηγίες των Αρχών.

Τι συνέβη και σίγησε το σύστημα ειδοποίησης

Tο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σταμάτησε να στέλνει μηνύματα για μιάμιση ώρα.

Αποτέλεσμα ήταν να στέλνει ειδοποιήσεις τόσο η πυροσβεστική, όσο και το υπουργείο στους αρμόδιους συντάκτες προκειμένου να καλυφθεί το κενό ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το MEGA το πρόβλημα εντοπίστηκε αρχικά στις 16.55 όταν επιχειρήθηκε να σταλεί μήυνμα σε περιοχή της Πελοποννήσου.

Όταν έδωσαν εντολή για το μήνυμα, διαπίστωσαν ότι αυτό δεν έφτασε. Οι ιθύνοντες επικοινώνησαν με τους τοπικούς φορείς και εκείνοι από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν ότι δεν έφτασε σχετική ειδοποίηση.

Κατόπιν οι αρχές επικοινώνησαν με τον πάροχο κι η απάντηση που πήραν ήταν ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα. Αυτό διήρκησε για μιάμιση ώρα, χρόνος που ευτυχώς δεν αποδείχτηκε μοιραίος για κανένα από τα μέτωπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα, - Χάος,ellada, - chaos