Τάκης Γιγουρτάκης: Να ανοίξουν τα νυχτερινά κέντρα για να αποσυμφορηθούν οι πλατείες

Ο «βασιλιάς» της νυχτερινής διασκέδασης μίλησε στο ieidiseis για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν θαμώνες και εργαζόμενοι στα νυχτερινά μαγαζιά.

Ένα από τα «φλέγοντα» θέματα των ημερών είναι και το ζήτημα της επαναλειτουργίας των μεγάλων νυχτερινών μαγαζιών της παραλιακής. Για την ώρα τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά, θέτοντας σε κίνδυνο την δουλειά καλλιτεχνών και άλλων εργαζόμενων.

Ο Τάκης Γιγουρτάκης, διαχρονικός «βασιλιάς» της αθηναϊκής νύχτας, ιδιοκτήτης των Yton, Fantasia και Teatro,

είναι χειμαρρώδης στην επικοινωνία του μαζί μας από τα Χανιά όπου τον εντοπίσαμε.

«Τα νυχτερινά μαγαζιά πρέπει να ανοίξουν. Για να πάψει ο κόσμος να συνωστίζεται στα μπαράκια όπου επικρατούν συνθήκες “σαρδελοποίησης” και να αποσυμφορηθούν οι πλατείες. Το θέλουν και οι υπουργοί -παραθέτει τα ονόματα τριών πρωτοκλασάτων υπουργών- αλλά κολλάνε στους γιατρούς. Οι γιατροί είναι μεγάλης ηλικίας και δεν ξέρουν πως λειτουργούν σήμερα τα νυχτερινά κέντρα», λέει ο επιχειρηματίας.

Και επιχειρηματολογεί. «Στα μεγάλα μαγαζιά όπως το Yton οι θαμώνες μπαίνουν συντεταγμένα και οδηγούνται στις θέσεις τους – δεν συνωστίζονται και επιπλέον οι θέσεις τους είναι συγκεκριμένες, υπάρχει πλάνο του μαγαζιού -και να έχεις ένα περιστατικό μπορεί να ιχνηλατηθεί. Μπορεί να γίνει αυτό στα μπαράκια ή στα κλαμπ, που όποιος θέλει βλέπει κόσμο και μπαίνει; Ιδιαίτερα κάποια μεγάλα μαγαζιά που ανοίγουν από πάνω, παρέχουν σαφώς μεγαλύτερη ασφάλεια στους πελάτες τους από όλα αυτά τα μικρομάγαζα που έχουν γίνει ελληνάδικα».

Και, βέβαια, υπάρχει και το θέμα των θέσεων εργασίας. «Εκατόν ενενήντα άτομα έχει προσωπικό το Yton. Αν δεν ανοίξει τώρα (15 Ιουνίου) η σεζόν έχει χαθεί για εμάς. Μένει ο Ιούλιος -ο Αύγουστος είναι νεκρός μήνας για τα μαγαζιά».

Το Yton είναι το διαμάντι του στέμματος της αυτοκρατορίας Γιγουρτάκη. Με τον Νίκο Βέρτη επικεφαλής του προγράμματος, η φήμη του μαγαζιού έχει εξαπλωθεί ως και στο Ισραήλ. «Δεχόμαστε έως και χίλιους Ισραηλινούς την εβδομάδα» τονίζει ο επιχειρηματίας, ο οποίος δεν παραλείπει να αναφέρει ότι πολλοί εξ’ αυτών έρχονται με πτήσεις ναυλωμένες ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό.

Δύο χιλιάδες άτομα χώραγε το μαγαζί προ κορονοϊού. Πόσοι χρειάζονται για να είναι βιώσιμο; «Με το σημερινό πρόγραμμα -αυτό που είχε προαποφασιστεί- απαιτούνται 1.200 άτομα την ημέρα τουλάχιστον για να βγουν τα έξοδα». Και τι θα γίνει όταν κάμποσοι θα θελήσουν να ανέβουν στην πίστα και να χορέψουν; Ο Τάκης Γιγουρτάκης είναι κατηγορηματικός: «Στα μαγαζιά που τραγουδάει ο Βέρτης, ο Αργυρός ή η Θεοδωρίδου δεν υπάρχει πίστα κι όποιος θέλει να χορέψει θα το κάνει στο τραπέζι του. Οι θαμώνες το ξέρουν αυτό. Μιλάμε για show, όχι για μπουζούκια».

Keywords
Τυχαία Θέματα