Τέμπη: Βουβός πόνος και θλίψη στις κηδείες των θυμάτων σε Βόρεια Ελλάδα και Κύπρο

Κηδεύονται τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών - Απαρηγόρητοι φίλοι και συγγενείς.Η Καρδίτσα αποχαιρέτησε από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωντσαντίνου και Ελένης, με ανείπωτη θλίψη, τον 21χρονο φοιτητή Αναστάσιο Κουτσόπουλο, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Εκατοντάδες…

Οδύνη στο τελευταίο αντίο στον Νικήτα και την Κέλλυ στη Θεσσαλονίκη

Με δάκρυα στα μάτια και ένα τεράστιο γιατί στα

πρόσωπά τους συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν σήμερα τον 23χρονο πυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη, Νικήτα Καραθεοδώρου, και την 23χρονη σύντροφό του, Κέλλυ Πορφυρίδου, φοιτήτρια στη Θεολογική του ΑΠΘ, οι οποίοι επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία της τραγωδίας των Τεμπών.

Σε κλίμα βουβό, πλήθος κόσμου με λευκά λουλούδια έχουν σπεύσει στον Ιερό Ναό για να πουν το τελευταίο αντίο σε δυο νέα παιδιά που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν τα παιδιά τους. Οι σοροί των δυο άτυχων νέων έφτασαν σχεδόν μαζί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος, στην Καλαμαριά.

Το φέρετρο του 23χρονου ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία και μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια.

Στην κηδεία το «παρών» έδωσαν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και συνάδελφοι του Νικήτα. Μάλιστα έφεραν στην κηδεία το κόκκινο σακίδιο που είχε στην υπηρεσία του ο 23χρονος, προκειμένου να τον τιμήσουν.

Ο Νικήτας Καραθεοδώρου και η Κέλλυ Πορφυρίδου επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την εμπορική στα Τέμπη. Βρίσκονταν στο βαγόνι του εστιατορίου τη στιγμή που έγινε η φονική σύγκρουση.

Όπως έγινε γνωστό, οι δυο τους ανυπομονούσαν να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους. Δεν πρόλαβαν όμως, αφού ο χάρος είχε στήσει καρτέρι στα Τέμπη.

Καλάβρυτα: Σε κλίμα πόνου και θλίψης η κηδεία της Αναστασίας Παπαγγελή

Σε κλίμα πόνου και ανείπωτης θλίψης τελέστηκε το μεσημέρι στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στην κοινότητα Λυκούρια των Καλαβρύτων, η εξόδιος ακολουθία της Αναστασίας Παπαγγελή, της 19χρονης φοιτήτριας του ΑΠΘ.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμος, ενώ συγγενείς, φίλοι και οι κάτοικοι της Λυκούριας, τόπο καταγωγής της 19χρονης, κατέκλυσαν τον ιερό ναό, προκειμένου να απευθύνουν το τελευταίο αντίο στην Αναστασία και να συμπαρασταθούν στους γονείς και τα αδέλφια της.

Η Αναστασία Παπαγγελή είχε μεταβεί στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να είναι μαζί με την οικογένειά της και επέστρεφε με το μοιραίο τρένο στην Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε στην Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ.

Απαρηγόρητοι οι γονείς στην κηδεία της Ελπίδας

Συντετριμμένοι στο τελευταίο αντίο οι γονείς της 28χρονης Ελπίδας Χούπα, τα δύο αδέλφια και πλήθος κόσμου. Η 28χρονη Ελπίδα Χούπα ένα από τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη κηδεύεται στην Αταλάντη, στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Μεταμορφώσεως.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, κανένας δεν μπορεί να πιστέψει πως αυτό το κορίτσι, που ήταν γεμάτο όνειρα δεν θα είναι πια κοντά τους.

Τα δύο αγόρια, τα αδέλφια της της Ελπίδας σώθηκαν από θαύμα, καθώς θα ταξίδευαν μαζί με την αδελφή τους στο μοιραίο τρένο. Ωστόσο, λόγω μίας βλάβης ενός εκ των υπολογιστών τους, άλλαξαν τα εισιτήριά τους για την επόμενη ημέρα.

Σπαρακτικό αντίο από συγγενείς και φίλους στην 22χρονη Αγάπη Τσακλίδου

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις εργατικές κατοικίες στη Βέροια, έγινε το πρωί της Δευτέρας 6 Μαρτίου η κηδεία της Έλενας Δουρμίκα. Της 36χρονης στρατιωτικού που ήταν ένα από δεκάδες θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι της Έλενας, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και εκπρόσωποι της ηγεσίας του Στρατού, αποχαιρέτισαν την 36χρονη Έλενα, ενώ παραβρέθηκε στρατιωτικό άγημα για να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα, σύμφωνα με το veriotis.gr.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε συνάδελφος της Έλενας Δουρμίκα, κάνοντας λόγο για ένα άξιο στέλεχος του Στρατού που τίμησε καθημερινά με την προσφορά της την υπηρεσία της. «Σήμερα, εδώ, η οικογένεια του Στρατού μας, η δική μας οικογένεια, αποχαιρετάει ένα αγαπημένο μέλος της. Οι συνάδελφοί της νιώθουμε βαθύτατη θλίψη μπροστά σε αυτή την απώλεια και εκφράζουμε, με σεβασμό, πόνο και οδύνη, τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στην οποία δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Εμείς, Έλενα, στον Λόχο Διαβιβάσεων, θα σε θυμόμαστε για το θάρρος, την αισιοδοξία, την καλή σου καρδιά και πάνω από όλα θα μας λείψει το χαμόγελό σου», ανέφερε.

Θρήνος στην κηδεία του αστυνομικού και του 15χρονου γιου του

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, για την κηδεία του 54χρονου Βαγγέλη Μπουρνάζη και του 15χρονου γιου του, που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του 54χρονου αστυνομικού, φίλοι και συμμαθητές του 15χρονου γιου του, όλοι με ένα τριαντάφυλλο στο χέρι, είπαν το τελευταίο αντίο στους αγαπημένους τους, μη μπορώντας να πιστέψουν ακόμη την οικογενειακή τραγωδία.

Οι δύο τους είχαν πάει ταξίδι στην Αθήνα και γυρνούσαν στη Θεσσαλονίκη. Ο 54χρονος ήθελε να δει την εγγονή του, την 3 μηνών κόρη του μεγάλου του γιου. Είχε συνταξιοδοτηθεί πριν από έναν χρόνο από την αστυνομία, καθώς ήθελε να αφιερωθεί πλήρως στα παιδιά του μετά τον χαμό της γυναίκας του, πριν από 2 χρόνια.

Ο Βαγγέλης Μπουρνάζης υπηρετούσε στην Τροχαία Λητής. Άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν για έναν υποδειγματικό αστυνομικό και έναν άξιο οικογενειάρχη. Περιγράφουν με τα πιο θερμά λόγια τον αγώνα που έδωσε στο πλευρό της συζύγου του. Θαυμάζουν το πόσο περήφανος ήταν για τα παιδιά του και με πόση αγάπη τα μεγάλωσε.

Κηδεύτηκαν οι Κύπριοι φοιτητές

Τελέστηκαν τη Δευτέρα, δημοσία δαπάνη, οι κηδείες των δύο Κυπρίων φοιτητών, του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου και της 24χρονης Αναστασίας Αδαμίδου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το πρωί της Δευτέρας, στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Αυγόρου, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον Κυπριανό Παπαϊωάννου. Η παράκληση της οικογένειας του εκλιπόντος σε όσους παρέστησαν στην κηδεία ήταν να φορούν λευκά ρούχα κατά την εξόδιο ακολουθία, όπως αναφέρει το philenews.cοm.

Η κηδεία του νεαρού πραγματοποιήθηκε με τον πατέρα του, ιερέα, να συμμετέχει στην εξόδιο ακολουθία, όπως αναφέρει το Makthes.

Η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου φοιτούσε ο Κυπριανός Παπαϊωάννου ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών τη θέσπιση υποτροφίας στη μνήμη του 23χρονου.

Η κηδεία της Αναστασίας Αδαμίδη τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο.

Η παράκληση της οικογένειας ήταν όπως αντί στεφάνων να γίνουν εισφορές για στήριξη οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Στις κηδείες παρέστη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Και οι δύο οικογένειες είχαν ζητήσει από τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν την επιθυμία τους να μην καλυφθεί δημοσιογραφικά η νεκρώσιμος ακολουθία και ταφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέμπη, Βουβός, Βόρεια Ελλάδα, Κύπρο,tebi, vouvos, voreia ellada, kypro