Θεοδωρικάκος: Δεν θα μπει κανείς στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο

«Δεν θα επιτρέψουμε να μπει κανείς στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο. Ούτε στον Έβρο ούτε στα νησιά μας και ας το συνειδητοποιήσουν όλοι αυτό», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Τι είπε για τα φαινόμενα παραβατικότητας ανηλίκων.Για την έξαρση των φαινομένων παραβατικότητας ανηλίκων, τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, τα ελληνοτουρκικά, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και…

Οπαδική
βία

Ερωτηθείς για τα φαινόμενα βίας που στιγμάτισαν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, είπε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν ο πρώτος αγώνας μετά από χρόνια που τον παρακολουθήσαν περίπου 50.000 φίλαθλοι. Τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν ίδια με αυτά που ίσχυσαν και στο Final 4 του Κυπέλλου στο μπάσκετ, όπου όμως οι φίλαθλοι όλων των ομάδων συνύπαρξαν ειρηνικά στις εξέδρες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως για να είμαστε ειλικρινείς η Αστυνομία δεν ήταν δυνατόν να υποβάλλει σε έλεγχο και τους 50.000 φιλάθλους που πήγαν στο γήπεδο και είπε ότι το μεγάλο στοίχημα για την Πολιτεία θα είναι το επόμενο πρωτάθλημα, όπου όμως θα χρειαστεί και η συνδρομή των ΠΑΕ και των συνδέσμων φιλάθλων.

Παράλληλα κι αφού αναφέρθηκε στις 17 συλλήψεις που έγιναν για τα επεισόδια, τόνισε πως θα υπάρξει και συνέχεια καθώς από το υλικό των καμερών θα εντοπιστούν και άλλοι παραβάτες και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Ελληνοτουρκικά και είσοδος προσφύγων και παράτυπων μεταναστών

Ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε και τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως δεν συνάδουν ούτε με τους κανόνες της καλής γειτονίας, ούτε με αυτούς του Διεθνούς Δικαίου.

Πρόσθεσε πως τους τελευταίους μήνες συνεχίζονται οι μεταναστευτικές πιέσεις στον Έβρο και διαβεβαίωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ και ο στρατός της χώρας δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να εισέλθει παράνομα στη χώρα.

«Σε ό,τι αφορά τον Έβρο, όλους αυτούς του μήνες υπάρχει πίεση. Ας γνωρίζουν όλοι εντός και εκτός συνόρων, ότι η Ελληνική Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκεί προστατεύοντας την ακεραιότητα της χώρας. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει κανείς στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο. Ούτε στον Έβρο ούτε στα νησιά μας και ας το συνειδητοποιήσουν όλοι αυτό» τόνισε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Η χώρα, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο υπερασπίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα με πολύ σταθερό τρόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα