Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας Ιρακινών (video)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας Ιρακινών για την κατάσταση στη χώρα τους - Οι πρόσφυγες άναψαν ένα κερί και τραγούδησαν τραγούδια

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους, πραγματοποίησαν μέλη της Ιρακινής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην «Καμάρα» κρατώντας σημαίες του Ιράκ και πλακάτ

με φωτογραφίες και με συνθήματα όπως «Save the Iraqi people» (Σώστε τον Ιρακινό λαό ) και «Iraq is bleeding» (Το Ιράκ αιμορραγεί) έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

{https://youtu.be/10qWT6ZT6Tk}

 Η κινητοποίηση κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου οι Ιρακινοί άναψαν κεριά και τραγούδησαν.

Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, με μικροφωνική εγκατατάσταση στην Καμάρα, εξέφρασαν τη στήριξή τους στην κινητοποίηση.

{https://youtu.be/PW8L4R-P5zA}

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις – 13 νεκροί

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τουλάχιστον 13 διαδηλωτές τις τελευταίες 24 ώρες, εγκαταλείποντας την τακτική της σχετικής αυτοσυγκράτησης και χρησιμοποιώντας αληθινές σφαίρες προκειμένου να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις εναντίον των πολιτικών κομμάτων που ελέγχουν την κυβέρνηση, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα και τουλάχιστον άλλοι πέντε κατά τη διάρκεια της νύχτας ή νωρίς το πρωί σήμερα. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας άνδρας ο οποίος πυροβολήθηκε ενώ πήγαινε στην κηδεία ενός άλλου που είχε σκοτωθεί λίγες ώρες νωρίτερα, σύμφωνα με νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα