Θοδωρής Τσελίδης: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τον χάλκινο Ολυμπιονίκη του Τζούντο (Εικόνες, Βίντεο)

Επέστρεψε στη χώρα μας μετά την τρομερή του εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ο Θοδωρής Τσελίδης.Την αποθέωση γνώρισε ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τζούντο, Θοδωρής Τσελίδης, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στο αεροδρόμιο τον περίμενε πλήθος κόσμου για να τον υποδεχθεί θερμά και να τον συγχαρεί…

Θοδωρής Τσελίδης:
Ο τζουντόκα από την Οσετία που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Παρίσι

«Έγινε πραγματικότητα το όνειρό μου, είναι η πιο χαρούμενη ημέρα της ζωής μου». Ο Θοδωρής Τσελίδης πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά Τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στη κατηγορία των 90 κιλών, έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα, κερδίζοντας το πρώτο μετάλλιο της χώρας στο Παρίσι.

Ήταν δηλωμένη η επιθυμία του για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων αναφέρει ότι όνειρό του ήταν να κατακτήσει ένα μετάλλιο.

Και το κατάφερε! Ο Έλληνας τζουντόκα στον τελικό των ρεπεσάζ επικράτησε του Ισπανού Τριστάνι Μοσακχλισβίλι και έτσι έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Πριν πετύχει αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, ο Θοδωρής Τσελίδης είχε κερδίσει το νούμερο 2 στον κόσμο και ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τελικό του χρυσού μεταλλίου, Νεμάνια Μαζντόφ, δείχνοντας αποφασισμένος για διάκριση στην Ολυμπιάδα κάνοντας με αυτό τον τρόπο γνωστό ότι δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο μπροστά στον μεγάλο στόχο.

Ποιος είναι ο Θοδωρής Τσελίδης

Ο 28χρονος Θοδωρής Τσελίδης είναι Έλληνας τζουντόκα με καταγωγή από την Οσετία της Ρωσίας.

Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1996 στη Βόρεια Οσετία της Ρωσίας από τον Έλληνα, Νικολάι Τσελίδη. Έχει έναν αδερφό και μια αδερφή, τον Γιώργο και την Μαρίνα.

Το 2019 αποφοίτησε με πτυχίο στην Παγκόσμια Οικονομία από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Οσετίας (RUS).

Όπως αναφέρεται στο προφίλ του στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, του αρέσει η ιστορία, τα βιντεοπαιχνίδια και η ποίηση.

Αρχικά είχε δοκιμάσει την τύχη του στην κλασική πάλη όπου παρακολουθούσε και μαθήματα, αργότερα άρχισε να έχει επιτυχίες στην πάλη σάμπο και το τζούντο.

Ο Έλληνας Τζουντόκα κέρδισε χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο του 2018 που έγινε στο Τελ Αβίβ, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς στην Ταραγόνα.

{https://www.instagram.com/p/Cu-FOOiNAPY/}

Ακόμα, ο Θοδωρής Τσελίδης το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 που έγινε στη Σόφια, το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2022 στο Οράν, αλλά και το χρυσό μετάλλιο στο Γκραντ Σλαμ της Τασκένδης πριν από μερικούς μήνες.

{https://www.instagram.com/p/C92PG1YthqI/}

Έκλεψε τις εντυπώσεις με την άριστη συμπεριφορά του

Ο Θοδωρής Τσελίδης πέρα από κορυφαίος αθλητής απέδειξε με την συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του τουρνουά, ότι είναι και σπουδαίος άνθρωπος.

Μετά το τέλος του αγώνα που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο, σε μια υπέροχη στιγμή που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, ο Έλληνας τζουντόκα δεν πανηγύρισε αλλά έσπευσε να αγκαλιάσει τον αντίπαλό του και να τον παρηγορήσει.

Να σημειωθεί πως το ίδιο έκανε και με τους υπόλοιπους αντιπάλους του.

Keywords
Τυχαία Θέματα