Θρήνος στη Θεσσαλονίκη για τον 16χρονο Ρομά - Σήμερα η κηδεία του Κώστα

Ανείπωτη θλίψη επικρατεί στον καταυλισμό «Αγίας Σοφίας» των Ρομά στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα που χτυπήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικά πυρά.Στις 10 το πρωί εκατοντάδες Ρομά θα συνοδέψουν τον 16χρονο Κώστα στην τελευταία του κατοικία. Από το πρωί της Τετάρτης, όταν έφτασε το λευκό φέρετρο με τη σορό του στο…

Λουλούδια στο σημείο που πυροβολήθηκε ο 16χρονος

Λουλούδια στη μνήμη

του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που υπέκυψε στα τραύματά του μετά από τα πυρά που δέχθηκε από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. άφησαν χθες φίλοι και συγγενείς στο σημείο του πυροβολισμού, στη Συμμαχική οδό.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο Ρομά.

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ που επικαλείται δικαστικές πηγές, στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου.

Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα