Τι γύρευε ο Μητσοτάκης στα γραφεία των Financial Times

Εντύπωση και ποικίλα ερωτήματα έχει προκαλέσει η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραχωρήσει συνέντευξη στους βρετανικούς Financial Times, την εφημερίδα δηλαδή που μόλις πριν από δύο εβδομάδες άναψε «φωτιά» στην κυβέρνηση με αφορμή τη διάταξη που ψήφισε που απελευθέρωνε περιουσιακά στοιχεία όσων ερευνώνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η

επιλογή αυτή, σε συνδυασμό με τη σημερινή επίσκεψη στα γραφεία τους στο Λονδίνο σήμερα το μεσημέρι και και τη συνάντηση με την συντακτική ομάδα της εφημερίδας έχουν κάνει πολλούς να συμπεράνουν πως στόχος του Πρωθυπουργού είναι να σβήσει τη «φωτιά» που άναψε το ρεπορτάζ του κολοσσού του διεθνούς οικονομικού Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες οι FT είχαν επικρίνει σκληρά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία με τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα έδωσε τη δυνατότητα σε πολίτες που είναι ύποπτοι για απάτη και ξέπλυμα χρήματος να πάρουν πίσω τα περιουσιακά στοιχεία τους που έχουν παγώσει από τη δικαιοσύνη, εάν δεν έχουν δικαστεί μέσα σε 18 μήνες. «Αυτή η τροποποίηση, που ανήκει σε μία γενικότερη διαδικασία αλλαγών του ποινικού κώδικα, αντιτίθεται στις διεθνείς πρακτικές με τις οποίες η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί», σημείωνε η εφημερίδα.

Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας είχε πει ότι περιμένουν από τους FT να ανασκευάσουν, ενώ σχετική επιστολή είχε στείλει και ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης. Ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ, αλλά αντίθετα η βρετανική εφημερίδα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα έδινε συνέχεια στο θέμα.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα επέλεξε να παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα, επισκέφτηκε τα γραφεία της είχε συνάντηση με τη συντακτική ομάδα, έχοντας προφανώς στο μενού και το επίμαχο ρεπορτάζ...

Σημειώνεται πάντως, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στους FT έβαλε στο στόχαστρό του τον Γάλλο Πρόεδρο για την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, κάτι το οποίο δεν είχε σηκώσει πριν το γαλλικό βέτο η Αθήνα, σε μια συγκυρία που οι σχέσεις ΕλλάδαςΓαλλίας θα πρέπει να παραμένουν απολύτως ανέφελες και τελείως αγαστές, λόγω της ανυπόστατης συμφωνίας Τουρκίας και Λιβύης. Διότι η Γαλλία αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της ανατολικής Μεσογείου είναι ο πιο απαραίτητος σύμμαχος της Ελλάδας και ο Πρόεδρος Μακρόν ο ισχυρός φίλος στην περιοχή...

Keywords
Τυχαία Θέματα