Τσακαλώτος για Ρέγκλινγκ: Αν ήταν φοιτητής μου θα τον έκοβα

Ανοησίες χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τα όσα είπε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ ότι η χώρα χρεώθηκε με 100 δισ. επί υπουργίας Γ. Βαρουφάκη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην δημοσιογράφο Έλλη Στάη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε για τον Ρέγκλινγκ πως αν τον είχε φοιτητή, θα τον έκοβε και οι ισχυρισμοί του τον στεναχωρούν ως πανεπιστημιακό. Όπως είπε, το μόνο σίγουρο είναι ότι την περίοδο 2010-2015 χάσαμε 24% του ΑΕΠ.

«Δύο κόμματα που κυβερνούσαν επί 35 χρόνια μας φέρανε στην χρεοκοπία» είπε.

Τόνισε επίσης, ότι ο κ. Ρέγκλινγκ είναι ένας άνθρωπος που χρησιμοποίησε μία μεθοδολογία για να βγάλει ένα αριθμό και να κτυπήσει την κυβέρνηση, «που δεν αξίζει ούτε να το συζητάμε». Στα περί ευθυνών του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι «συλλογικά αποφασίζει μία κυβέρνηση».

Όπως είπε, κατανοεί ότι στεναχωρήθηκαν τα μεσαία στρώματα, γιατί, παρά το γεγονός ότι η οικονομία πάει καλύτερα, «δεν το έχουν δει στην τσέπη τους».

Πρόσθεσε επίσης, ότι η «ταξική μεροληψία» λέει ότι έπρεπε να μπορούν τα πράγματα σε μία σειρά και να βγει η χώρα από τα μνημόνια, από τα οποία «δεν μας έβγαλαν οι προηγούμενοι», να σταθεροποιηθεί η οικονομία, να αποκτήσει η χώρα αξιοπιστία ώστε να μην μειωθούν οι συντάξεις και να δημιουργηθεί δημοσιονομικό χώρος για να υπάρξουν ελαφρύνσεις, να φτιαχτούν τα νοσοκομεία κλπ.

Αναφερόμενος στο παρελθόν και στους υπεύθυνους της χρεοκοπίας της χώρας, υπενθύμισε ότι η ΝΔ, το 2009 άφησε την κυβέρνηση Παπανδρέου με 12,5% έλλειμμα. «Πως θα διορθωνόταν αυτό;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν για 35 χρόνια, έχουν ευθύνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα