Τσιόδρας για άρση μέτρων: Θα χαλαρώσουμε σταδιακά κι ελεγχόμενα

Η αναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα στην επερχόμενη άρση των μέτρων περιορισμού. «Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση», τόνισε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού πως η άρση των μέτρων θα πρέπει να γίνει σταδιακά κι ελεγχόμενα, καθώς και πως «θα πρέπει να συνεχίσουμε την επαγρύπνηση».

«Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα για χαλάρωση των μέτρων», ανέφερε συγκεκριμένα ο καθηγητής το απόγευμα της Παρασκευής, ωστόσο «αυτό θα γίνει σταδιακά».

«Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση», τόνισε,

μη παραλείποντας να επισημάνει πως «οι ευπαθείς ομάδες παραμένουν στις κύριες προτεραιότητές μας». «Το ότι σταματούν τα μέτρα δεν σημαίνει ότι βγαίνουμε έξω και καθόμαστε με άλλους δεκαπέντε. Πρέπει να μηδενίσουμε τη διασπορά του ιού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος.

Και από την πλευρά του κ. Χαρδαλιά υπογραμμίστηκε πως «πλέον συζητάμε για την επόμενη φάση των μέτρων, ωστόσο πρέπει να μείνουμε σε επαγρύπνηση». Σύμφωνα με τον ίδιο «εάν βγούμε από το σπίτι θα πρέπει να το κάνουμε με προσοχή. Η έξοδος από το σπίτι γίνεται για συγκεκριμένους λόγους», κατά το υφιστάμενο πλαίσιο.

Τα μέτρα περιορισμού βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή μέχρι τις 4 Μαΐου κάτι που τονίστηκε και ενόψει του προσεχούς Σαββατοκύριακου.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι πολλές πτυχές του σχεδίου επιστροφής στην κανονικότητα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, μέσω των τοποθετήσεων στελεχών της κυβέρνησης.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Τσιόδρας είχε ανακοινώσει 27 νέα κρούσματα και 5 ακόμη νεκρούς, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 2.490 και 130, αντίστοιχα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα