Τσιόδρας: Νέα δεδομένα και στοιχεία για τον κορονοϊό

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην συνέντευξη Τύπου, αναφέρει πως ο κορονοϊός, προσβάλλει το γαστρεντερικό σύστημα στον άνθρωπο.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην συνέντευξη Τύπου, απάντησε στο αν ο κορονοϊός, προσβάλλει το γαστρεντερικό σύστημα του ανθρώπου. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά επιστημονικά δεδομένα για την νόσο είναι άγνωστα, ενώ ο SARS-CoV-2 προσβάλλει όπως όλοι οι κορονοϊοί το γαστρεντερικό σύστημα. Ειδικά

στα άτομα που εμφανίζουν πρώτα λοίμωξη του αναπνευστικού, συνήθως η νόσος αποθηκεύεται στα κόπρανα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και το 30% των ασθενών τον απομονώνουν εκεί τελείως. Καλό λοιπόν, είναι όσα άτομα είναι θετικά στον ιό, να τηρούν ιδιαίτερα τους κανόνες υγιεινείς, επισημαίνει ο κ. Τσιόδρας. Επιπλέον, μελέτη στην Κίνα έδειξε ότι τα προβλήματα στο έντερο, μπορεί να είναι από τα πρώτα συμπτώματα που εμφανίζονται.

Παρόλα αυτά, ο Σωτήρης Τσιόδρας υπογραμμίζει πως «Είναι πολλά τα άγνωστα για τον ιό και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε εκπλήξεις. Οι κορονοϊοί όμως ότι προσβάλλουν το γαστρεντερικό σύστημα δεν είναι έκπληξη, είναι γνωστό από τους παλαιότερους κορονοϊούς. Η προσβολή της όσφρησης όμως είναι μια έκπληξη».

Νέα δεδομένα

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι στους ασθενείς προκαλείται μερικές φορές ανοσμία. Δηλαδή απώλεια της όσφρησης, δείχνουν οι μελέτες που διενεργήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον κόσμο, ενώ εμφανίστηκε σε μεμονωμένα περιστατικά στην Ελλάδα. Παράλληλα, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την χορήγηση της θεραπείας. Σε αρκετές περιπτώσεις όπως της γρίπης, η πρόσληψη των κατάλληλων φαρμάκων, ενδείκνυται για το πρώτο 48ωρο, ώστε να αντιμετωπιστεί.

Ο κ. Τσιόδρας τονίζει για την περίπτωση του κορονοϊού ότι «Γνωρίζουμε για το 85% των ανθρώπων ότι δεν έχει καμία επίδραση και δεν είναι αναγκαία (η γρήγορη πρόληψη θεραπείας) κι ιδιαίτερα για τους νέους». «Έχει συσταθεί ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία συζητά το θέμα της θεραπείας, υπό την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων και έχει δώσει κατευθυντήριες γραμμές» αναφέρει ακόμη. Επίσης, τονίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με άλλες χώρες και εξετάσονται όλα τα νέα δεδομένα που προκύπτουν, από την άγνωστη μέχρι στιγμής ασθένεια.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα