Βασιλακόπουλος: Με το άνοιγμα των σχολείων θα χειροτερέψει η κατάσταση

Τα σχολεία την Δευτέρα ανοίγουν αλλά οι ειδικοί ανησυχούν. Τι εκτιμά ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία με νέο πρωτόκολλο για τον κορονοϊό με την ελπίδα της πολιτικής ηγεσίας ότι αυτό θα είναι αρκετό και τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά…

«Όπως έδειξαν μελέτες και σε άλλες χώρες, όπως η Σκωτία, είναι πιθανό το 30%

των μαθητών να νοσήσει με κορονοϊό», είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Παιδίατρος και Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας, Μάριος Ανδρέου και εκτίμησε ότι τα κρούσματα στα σχολεία θα αυξηθούν τον Οκτώβριο.

«Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, θα μετακινούνται από την Δευτέρα, λόγω της έναρξης λειτουργίας των σχολείων, οι οποίοι σε μεγάλο μέρος είναι ανεμβολίαστοι», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Ο εμβολιασμός, τα μέτρα ατομικής προστασίας και τα selt test είναι οι ασπίδες στα σχολεία για τον κορονοϊό».

Επεσήμανε ακόμη ότι «στον πληθυσμό της ομάδας 20 με 45 ετών, που είναι οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού, δεν ξέρουμε αν έχει περάσει το 50% ο αριθμός των εμβολιασμένων», τονίζοντας ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν και οι γονείς και τα παιδιά άνω των 12 ετών έναντι του κορονοϊού, ομολογώντας πάντως ότι «η επιστημονική κοινότητα δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα