Ξάνθη: Διαμαρτύρονται για το lockdown οι κάτοικοι στο Εχίνο (video)

Ιδιαίτερα φορτισμένο είναι πλέον το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή της Ξάνθης μετά την επιβολή του νέου lockdown.

Τη διαμαρτυρία των κατοίκων προκάλεσε η απόφαση των αρχών για την επιβολή lockdown στον δήμο Μύκης της Ξάνθης, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως μεταδίδει το xanthinea.gr, στο άκουσμα της είδησης πως ο οικισμός μπαίνει εκ νέου σε καραντίνα επτά ημερών οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Το μεσημέρι της Παρασκευής, μάλιστα, οι τόνοι

ανέβηκαν με ορισμένους κατοίκους να ζητούν έντονα την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τους αντιδρώντες, υπάρχουν και άλλοι οικισμοί με περιστατικά του ιού στην Ελλάδα αλλά δεν έχουν τεθεί σε καραντίνα. Επίσης, τονίζουν πως θα έπρεπε το lockdown να αφορά όλη την Π.Ε. Ξάνθης και όχι μόνο τον Εχίνο, καθώς διαφορετικά πρόκειται για στοχοποίηση του οικισμού τους.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, στην είσοδο του οικισμού υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη στους κατοίκους, ζητώντας τους να ακολουθήσουν τις εντολές και να εφαρμόσουν τα μέτρα.

{https://youtu.be/_YnSu6Zdhyg}

Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή μετέβησαν εσπευσμένα το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς «τα επόμενα 24ωρα θα δώσουμε μαζί τη μάχη με όλους τους κατοίκους. Χρειάζεται να δώσουμε τη μάχη αυτή στα επόμενα 24ωρα». Σύμφωνα με τον ίδιο «η προσπάθεια πρέπει να είναι μεγάλη και συντονισμένη για επτά ημέρες και αφού εφαρμοστούν αυστηρά τα μέτρα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση για να ληφθούν νέες αποφάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής (12/6), ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται σε 3.108.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξάνθη, Διαμαρτύρονται, Εχίνο,xanthi, diamartyrontai, echino