Ξάνθη: Θύελλα αντιδράσεων για την οικογένεια με το 16χρονο ΑμεΑ, παρέμβαση από Δήμο και ΕΣΑμεΑ

Μια θλιβερή ιστορία λαμβάνει χώρα στα Πηγάδια Αβδήρων Ξάνθης, καθώς μια οικογένεια μ’ ένα 16χρονο ΑμεΑ απειλείται με έξωση, για λόγους που έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. 

Ένα απίστευτο γεγονός προκαλεί αλγεινή εντύπωση στα Πηγάδια Αβδήρων Ξάνθης, όπου μια οικογένεια κινδυνεύει με έξωση, επειδή «οι γείτονες ενοχλούνται» από το αυτιστικό αγόρι της οικογένειας!

Σύμφωνα με το evrosonline.gr, το γεγονός δημιούργησε αντιδράσεις στην περιοχή, με τον δήμαρχο Αβδήρων, Γιώργο Τσιτιρίδη, ν’ αναλαμβάνει δράση,

ώστε να την οικογένεια Ευαγγέλου, η οποία απειλείται με έξωση.

«Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και είμαστε κοντά ώστε να βρεθεί μια λύση», αναφέρει και τονίζει πως, σε συνάντηση που έγινε, οι κάτοικοι του χωριού τάσσονται ενάντια στην απόφαση του ιδιοκτήτη ν’ απομακρυνθεί η οικογένεια.

«Η οικογένεια ζει στη Πηγάδια εδώ και πέντε χρόνια και ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Ο 16χρονος πηγαίνει σε ειδικό σχολείο απλά σύμφωνα με τα αυτά που λέγονται τώρα την περίοδο της καραντίνας που ήταν κλειστά τα σχολείο έτυχε να εμφανίσει μια κάπως διαφορετική συμπεριφορά, αυτό δεν σημαίνει πως από την μια μέρα στην άλλη του αλλάζουμε τη ζωή, αντιθέτως θα πρέπει να τον βοηθήσουμε και να του συμπαρασταθούμε», συμπληρώνει.

Παρέμβαση και από ΕΣΑμεΑ

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, τονίζει:

«Καταστάσεις σαν αυτές προϋπήρχαν και έγιναν εντονότερες και περισσότερες μέσα στην καραντίνα. Εκτός της μη ευαισθητοποίησης, της ανεπαρκούς στήριξης από Δήμο και δημόσιες δομές εξειδικευμένες για τον αυτισμό, η έλλειψη σχεδιασμού για τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά με αναπηρία κατά τη διάρκεια της καραντίνας όπου οι δομές και τα σχολεία ήταν κλειστά, οδήγησε χιλιάδες οικογένειες σε απόγνωση, με τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα παιδιά τους. Υπάρχει όμως και η ατομική ευθύνη του καθενός: να μείνουμε αμόλυντοι από φαινόμενα διακρίσεων, άνισης μεταχείρισης και κοινωνικού ρατσισμού».

Η αποκάλυψη της περιπέτειας της οικογένειας

Το πρωτοφανές περιστατικό δημοσιοποίησε ο ίδιος ο πατέρας του 16χρονου Θανάση, Ευάγγελος Ευαγγέλου, στα social media.

Τις επόμενες ημέρες, δε, ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα στείλει επιστολή στον δήμαρχο Αβδήρων, ζητώντας του να μεσολαβήσει στους ιδιοκτήτες του σπιτιού, ώστε να τους πείσει να παραμείνει η οικογένεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα