Ελλάδα και Ιταλία προτιμούν οι Αλβανοί που εγκαταλείπουν τη «ζούγκλα» του Ράμα

Οι Αλβανοί εγκαταλείπουν την Αλβανία, τη χώρα του Εντι Ράμα, που βυθίζεται στην εγκληματικότητα, στη βία, στην ανομία και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να δοκιμάσουν την τύχη τους σε κάποια άλλη χώρα. Στις πρώτες χώρες προορισμού, η Ελλάδα και η Ιταλία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat, που δημοσίευσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, από το 2002 έως σήμερα περίπου

330.000 πολίτες έχουν εγκαταλείψει την Αλβανία και έχουν λάβει ιθαγένεια χωρών της Ε.Ε. Εξ αυτών, 150.000 Αλβανοί έχουν λάβει ελληνική υπηκοότητα, ενώ 148.000 έχουν γίνει Ιταλοί. Επίσης, δεκάδες χιλιάδες Αλβανοί σε όλη την Ευρώπη έχουν αποκτήσει την αγγλική, τη γερμανική, τη γαλλική και τη σουηδική υπηκοότητα.

Το δε συντριπτικό στοιχείο που θα έπρεπε να ταρακουνήσει τον Αλβανό πρωθυπουργό, ο οποίος επιλέγει να προστατεύει τα ταραχοποιά στοιχεία και έχει μετατρέψει τη χώρα του σε πλυντήριο  «βρόμικου» χρήματος και κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, είναι ότι 1.600.000 Αλβανοί ζουν εκτός της επικράτειας της χώρας όπου γεννήθηκαν, σύμφωνα με στοιχεία της φόρμας «Διασπορά» της αλβανικής στατιστικής υπηρεσίας (INSTAT). Από τον συνολικό αριθμό των Αλβανών μεταναστών, 825.000 (σχεδόν 53%) είναι άνδρες, οριακά περισσότεροι από τις γυναίκες.

Εκτιμάται, δε, πως, αν η Αλβανία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση (υπάρχει βεβαίως αρκετός δρόμος για να συμβεί αυτό), τότε πολύ περισσότεροι πολίτες της χώρας θα αδράξουν την ευκαιρία για να μεταναστεύσουν.

Σύμφωνα με τη Eurostat, μόνο το 2017, 74.000 Αλβανοί αιτήθηκαν άσυλο στη Γερμανία και ικανοποιήθηκαν τα 49.000 αιτήματα. Οι υπόλοιποι επέστρεψαν στη χώρα τους. Επίσης, 5.000 Αλβανοί κούνησαν… μαντίλι στον Ράμα και έτυχαν θετικής απάντησης στο αίτημα ασύλου από τις υπηρεσίες του Βελγίου, ενώ η Γαλλία χορήγησε περίπου 3.400 υπηκοότητες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στη Σουηδία και την Αυστρία έχουν εκδοθεί 1.000 υπηκοότητες στους Αλβανούς πολίτες.

Τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας δείχνουν πως, από το 2011, 90.000 Αλβανοί υπέβαλαν αίτηση ασύλου στη Γερμανία, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν λάβει αρνητική απάντηση, ενώ ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στη Γαλλία έφτασε τις 40.000. Για τον αριθμό των Αλβανών που ζουν στη Γαλλία δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία.

Ελλάδα και Ιταλία προτιμούν οι Αλβανοί που εγκαταλείπουν τη «ζούγκλα» του Ράμα - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα