Έρχεται πολιτικός και δικαστικός σεισμός από τα χαμένα έγγραφα της δικογραφίας στην Προανακριτική

Πολιτικό και δικαστικό σεισμό θα προκαλέσουν, τις επόμενες ημέρες, τα έγγραφα που είχαν αφαιρεθεί από τη δικογραφία που παραδόθηκε στους δήθεν υπόπτους, οι οποίοι κλήθηκαν για εξηγήσεις από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου.

Τα έγγραφα βασίζονται σε έκθεση-ανάλυση του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και είχαν αποσταλεί από την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη στην Επιτροπή στις 27 Φεβρουαρίου 2020. Σύμφωνα με το επίσημο διαβιβαστικό, η κα. Τουλουπάκη είχε αποστείλει, πρώτον, μία πράξη αρχειοθέτησης έρευνας σε

βάρος του (πρωταγωνιστή της λίστας Λαγκάρντ) Σάμπυ Μιωνή και, δεύτερον, έκθεση ανάλυσης της ΕΛΑΣ σε ψηφιακή μορφή (CD) με σωρεία στοιχείων για το κύκλωμα Μιωνή και πολλά άλλα πρόσωπα.

Οι ευθύνες Μπούγα

Ωστόσο, ως δια μαγείας, η δεύτερη αυτή έκθεση εξαφανίστηκε από τον τεράστιο όγκο των 200.000 σελίδων δικογραφίας που επιδόθηκε στις 4 Ιουνίου στον εκδότη της «δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη και τον αρθρογράφο της εφημερίδας Αλέξανδρο Τάρκα. Μετά από προχθεσινή έγγραφη διαμαρτυρία των κυρίων Φιλιππάκη και Τάρκα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, βουλευτή της ΝΔ Ι. Μπούγα, ο οποίος είτε δεν ήθελε είτε δεν μπόρεσε (κατόπιν πίεσης άλλων) να εγγυηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, το επίμαχο CD τους παραδόθηκε, τελικά, χθες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» η ανεπίσημη εξήγηση ήταν ότι πρόκειται περί λάθους και αβλεψίας και πως δεν υπήρχε σκοπιμότητα απόκρυψης, επειδή η ύπαρξη του CD και των εγγράφων αναφερόταν, έτσι κι αλλιώς, στο διαβιβαστικό. Ασφαλώς, τέτοιες διαβεβαιώσεις, όταν δίνονται μάλιστα ανεπίσημα, έχουν περιορισμένη ή μηδενική αξία. Γιατί η μία σελίδα του διαβιβαστικού εύκολα θα μπορούσε να χαθεί ανάμεσα στις 200.000 σελίδες και να μην αναγνωσθεί ποτέ από τους ενδιαφερόμενους μέσα στις ελάχιστες ημέρες προθεσμίας που τους έχουν δοθεί.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μπούγας, ο οποίος αποδεικνύεται πως δεν μπορεί να προσεγγίσει το επίπεδο άλλων κοινοβουλευτικών ανδρών που χειρίστηκαν ανάλογες διαδικασίες τις περασμένες δεκαετίες, δεν έχει απαντήσει στο αίτημα των κυρίων Φιλιππάκη και Τάρκα για την παροχή πρόσθετου χρονικού διαστήματος προς μελέτη του CD.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα έγγραφα της δικογραφίας εμπεριέχονται:

1. Τα συγκλονιστικά τεκμήρια, που αποδεικνύουν την πολυετή δράση του «κυκλώματος Μιωνή» μέσω της τράπεζας HSBC (λίστα Λαγκάρντ) και δεκάδων offshore εταιριών ανά την υφήλιο. Προκαλεί έκπληξη ότι η έρευνα κατά Μιωνή και λοιπών αρχειοθετήθηκε επί συγκεκριμένων κατηγοριών, ενώ είναι πασιφανές ότι θα προστεθούν νέες κατηγορίες προς όφελος του νόμου και των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και των Ελλήνων φορολογουμένων. Ήδη ο κ. Φιλιππάκης έχει προαναγγείλει την κατάθεση σχετικών μηνυτήριων αναφορών.

2. Τα ίδια τεκμήρια ρίχνουν βαριά σκιά σε μεγάλο επιχειρηματία (που το όνομά του δεν είχε ακουστεί, ως τώρα, στην υπόθεση), καθώς και σε υψηλά ιστάμενο πολιτικό πρόσωπο που συγκάλυψε, επί σειρά ετών, τις ευθύνες του Σ. Μιωνή και των συνεργατών του. Μαλιστα, με τα στοιχεία αυτά εξηγείται η «συγκάλυψη» του πολιτικου.

3. Αποδεικνύεται άλλη μία (από τις πολλές) ψευδορκίες του Σ. Μιωνή προς την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή και, γενικότερα, τις ελληνικές αρχές. Καταθέτοντας στη Βουλή, στις 26 Φεβρουαρίου 2020, ο ψευδομάρτυρας Μιωνής είχε συκοφαντήσει τους κυρίους Φιλιππάκη και Τάρκα με την αναφορά των εξής αστήρικτων: «η καταγγελία, που κατέθεσε ο Φιλιππάκης στον συνεργάτη του Παπαγγελόπουλο, την οποία ετοίμασε –εγώ εικάζω- ο Τάρκας, είναι φοβερά έωλη, αλλά και φοβερά επαγγελματική. Έχει εδώ πέρα πάνω από 200 ονόματα Ελλήνων πολιτών με ταυτοποιημένα ΑΦΜ, διευθύνσεις. Ποιος κάνει μια τόσο λεπτομερή και εξονυχιστική δουλειά για να κάνει μία καταγγελία, κάτι που θέλει χρόνο και χρήμα για να γίνει, αν δεν σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για οικονομικό όφελος»; Βάσει αυτών, τα στελέχη της «δημοκρατίας» είχαν, μέχρι σήμερα, την απορία ποια ήταν αυτή η έκθεση με πάνω από 200 ονόματα για την οποία ο κ. Μιωνής είχε τη …μεγαλοψυχία να αναγνωρίσει «φοβερό επαγγελματισμό» στον κ. Τάρκα! Ίσως ο Σ. Μιωνής να τα φαντάστηκε όλα αυτά λόγω της παράλληλης πολυετούς συνεργασίας του κ. Τάρκα με εταιρία των ΗΠΑ που ειδικεύεται στη μελέτη επιχειρηματικού ρίσκου, διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων, θέματα κυβερνοασφάλειας κ.λπ. Ασφαλώς, ούτε ο αρθρογράφος της «δ» συνέταξε καμία έκθεση ούτε ο εκδότης της εφημερίδας την κατέθεσε σε οποιονδήποτε. Στην πραγματικότητα, όπως αποδεικνύεται από το CD της δικογραφίας, η έκθεση (1.346 σελίδων) φέρει ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2019 (άρα δεν θα μπορούσε να αποσταλεί από τον κ. Φιλιππάκη στον κ. Παπαγγελόπουλο τον Αύγουστο του 2015!) και συντάκτες της είναι ο Αστυνόμος Γ.Τ. και ο υπαστυνόμος Ι.Τ. του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ (και όχι φυσικά ο κ. Τάρκας).

4. Το CD επιβεβαιώνει πανηγυρικά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας», στις 12 Μαΐου 2020, ότι οι Σ. Μιωνής και Στ. Παπασταύρου (συνεταίρος του Μιωνή και στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαράς) ενέχονται στο ξέπλυμα χρημάτων του αποθανόντος παλαιού υπουργού Ι. Μπούτου.

Έρχεται πολιτικός και δικαστικός σεισμός από τα χαμένα έγγραφα της δικογραφίας στην Προανακριτική - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα