Γιάννης Μαλλιάς: «Ο τιτάνας Τόλης Βοσκόπουλος και οι αχάριστοι της πίστας!»

Ποιος δεν έχει τραγουδήσει το «Απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο» του Βασίλη Καρρά, το «Δεν έχεις φύγει» του Νίκου Βέρτη, το «Μακριά από μας» του Νίκου Μακρόπουλου, το «Φύγε κι εσύ» του Πάνου Κιάμου, το «Πού είναι ο Παράδεισος» του Τόλη Βοσκόπουλου και άλλα πολλά τραγούδια, που έχουν γίνει μεγάλα σουξέ!

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από μεγάλες επιτυχίες, με τους στίχους του να είναι στα χείλη πολλών και να έχουν αγγίξει τις καρδιές μας, εξομολογείται όλα όσα έχει βιώσει στα στούντιο ηχογράφησης, αποκαλύπτει άγνωστα περιστατικά με πρώτες φίρμες και ξετυλίγει το άλμπουμ της ζωής του.

Ο Γιάννης Μαλλιάς

δεν είναι απλά ο στιχουργός μεγάλων επιτυχιών, αλλά μια προσωπικότητα που γράφει τη δική της ιστορία στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Πλέον, θέλοντας να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα νέων καλλιτεχνών, ίδρυσε τη G Music, που αποτελείται από ένα επιτελείο ικανότατων στελεχών της μουσικής.

Με τον Κωνσταντίνο Αργυρό

Πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με το τραγούδι;

Από μικρό παιδί μού άρεσε να γράφω στίχους! Δεν το έλεγα πουθενά και να σας πω την αλήθεια ντρεπόμουν, γιατί το θεωρούσα λίγο ντροπιαστικό ένα αγόρι να γράφει στιχάκια όπως έκαναν συνήθως τα κορίτσια! Και έτσι τα έκρυβα και δεν το έλεγα ούτε στους κοντινούς μου ανθρώπους! Ελα όμως που μια μέρα μία φίλη μου, που ήταν λίγο αδιάκριτη, άνοιξε το συρτάρι μου χωρίς να ξέρω. Αυτό που έκανε όμως έμελλε να αλλάξει όλη μου τη ζωή. Είδε τα τραγούδια μου, που είχα γράψει σε κόλλες χαρτί, και μου είπε πως την επόμενη μέρα θα τα έδινε σε μια δισκογραφική εταιρία! Οντως την άλλη μέρα χτύπησε το τηλέφωνό μου και έτσι έδωσα τα πρώτα μου δύο τραγούδια! Από τη στιγμή που τα άκουσα στο ραδιόφωνο ήξερα πως δεν ήθελα να κάνω τίποτα άλλο στη ζωή μου και μετακόμισα στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσα, κυνηγώντας το όνειρο μου!

Πόσα χρόνια ασχολείστε επαγγελματικά με τη μουσική;

Σχεδόν 25 χρόνια! Οταν γιγαντώθηκε η κρίση στην Ελλάδα και έκλεισε η ΑΕΠΙ καταχράζοντας τα χρήματά μας τότε άνοιξα κι άλλες επιχειρήσεις, γιατί το τοπίο με τη δισκογραφία φαινόταν αβέβαιο.

O Τόλης Βοσκόπουλος στο στούντιο

Θυμάστε τους πρώτους στίχους που γράψατε;

Φυσικά, και δεν θα τους ξεχάσω πότε! Ήταν το «Φύγε κι εσύ» του Πάνου Κιάμου και το «Άσε με μόνο μου» του Πάνου Καλίδη, και τα δύο σε μουσική Ιορδάνη Παύλου.

Ποιος καλλιτέχνης έκανε το στιχουργικό σας ντεμπούτο;

Η Κέλλυ Κελεκίδου, με την οποία έκανα και την πρώτη μου πανελλαδική επιτυχία με το τραγούδι «Μα το Θεό», σε μουσική και αυτό του Ιορδάνη Παύλου.

Αλήθεια, ποια είναι η ιστορία έμπνευσης του «Απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο» και κάποιων άλλων επιτυχιών σας; Είναι βιωματικά όλα αυτά που έχετε γράψει;

Τα περισσότερα δικά μου τραγούδια είναι βιωματικά, γι’ αυτό και τα πιο πολλά είναι ακουστικές, ερωτικές μπαλάντες! Ε, και να μη λέμε ψέματα, πίσω απ’ όλα τα τραγούδια μου πάντα κρυβόταν ένας έρωτας!

Mε τον Νίκο Βέρτη

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι από όσα έχετε γράψει και γιατί;

Το «Πού είναι ο παράδεισος» από τη φωνή του «τιτάνα» του τραγουδιού Τόλη Βοσκόπουλου, που ήταν ο αγαπημένος μου από μικρό παιδί! Με αυτόν τον τρόπο έγινε ένα από τα μεγαλύτερά μου όνειρα πραγματικότητα, να είμαι δηλαδή για τρία χρόνια ο παραγωγός του και να ακούω τα τραγούδια μου από τη μαγευτική φωνή του.

Υπήρξε κάποια στιγμή που αδικηθήκατε από κάποιον καλλιτέχνη;

Σχεδόν όλες τις φορές, αλλά ας μη λέμε ονόματα! Οι περισσότεροι καλλιτέχνες δυστυχώς ξεχνάνε…

Με τον Χάρη Κωστόπουλο

Με το χέρι στην καρδιά, υπάρχει αχαριστία στον χώρο;

Άφθονη! Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες, γιατί θα κακοκαρδίσω πολύ κόσμο…

Θυμάστε περιστατικά με διάσημους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια ηχογραφήσεων;

Οφείλω να σας εξομολογηθώ πως τα τραγούδια που συνηθίζω να γράφω κρύβουν αρκετό πόνο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα περιστατικό με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Κατά τη διάρκεια ηχογράφησης τον άγγιξαν τόσο πολύ οι στίχοι που σταμάτησε την ηχογράφηση πάνω από 10 φορές. Είχε συγκινηθεί τόσο πολύ που έβγαινε συνέχεια έξω από το στούντιο για να πάρει αέρα…

Υπήρξε κάποιο τραγούδι και ποιο που απέρριψε ένας τραγουδιστής και το είπε κάποιος και έκανε επιτυχία;

Ναι! Το «Μα το Θεό» το είχα δώσει πρώτα στη Νατάσα Θεοδωρίδου, αλλά το απέρριψε. Μετά το έδωσα στην Κέλλυ Κελεκίδου και έγινε η τεράστια επιτυχία που όλοι ξέρετε.

Ποια είναι η πιο δύσκολη στιγμή που έχετε βιώσει;

Ο θάνατος της μητέρας μου. Εκείνη την ημέρα έπρεπε να υπογράψω το πρώτο μου συμβόλαιο με τη Sony Μusic και έπρεπε να φαίνομαι και ευδιάθετος…

Με τον Πάνο Κιάμο

Τι πρέπει να έχει ένας νέος καλλιτέχνης σήμερα για να πετύχει στο τραγούδι;

Πρώτα από όλα γερό στομάχι! Να κάνει σωστές επιλογές, να εξελίσσει διαρκώς τη φωνή του και να αγαπά υπερβολικά το τραγούδι για να αντέξει στον χώρο.

Πώς αποφασίσατε να ιδρύσετε τη G Music;

Πίστεψα πως είναι η κατάλληλη στιγμή και εφόσον ήρθαν μπροστά μου οι κατάλληλοι συνεργάτες, ήταν θέμα χρόνου! Η δύναμη και η πίστη προς το πρόσωπό μου από τον συνεργάτη μου Βασίλη Κρικέτο δεν μου άφησαν και πολλά περιθώρια και του είμαι ευγνώμων! Βρήκε τη δύναμη που είχα χάσει και απλά μου την έφερε πίσω!

Ποιος καλλιτέχνης αποτελεί όνειρό σας να ερμηνεύσει τραγούδι σας;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ο Γιάννης Πάριος, αλλά ακόμη δεν τα έχω καταφέρει.

Τι σας ώθησε να γίνετε όμως και κομμωτής;

Ήταν το πρώτο μου επάγγελμα. Το εξασκούσα πριν ασχοληθώ με τη δισκογραφία και έτσι ήταν κάτι γνώριμο για μένα και με την πρώτη ευκαιρία δημιούργησα έναν χώρο ομορφιάς.

Την ώρα που κουρεύετε έχετε εμπνευστεί κάποιο τραγούδι;

Ναι, και πολλές φορές αφήνω τον πελάτη και κρατάω σημειώσεις στο κινητό μου!

Ποια είναι η μεγαλύτερη παραξενιά καλλιτέχνη που έχετε βιώσει;

Ένας πολύ γνωστός αοιδός, δεν θα τον… εκθέσω, πριν βγει για να τραγουδήσει έτρωγε μια ολόκληρη κονσέρβα με αντζούγιες!

Τι γίνετε πλέον με τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών;

Δυστυχώς είμαστε σε μια κατηφόρα που δεν έχει τέλος και έχουν χάσει τον ύπνο τους εκατοντάδες δημιουργοί. Ευχόμαστε να κινηθεί η Πολιτεία και να βγει ένας οργανισμός που θα αγαπάει την Ελλάδα και τον χαμένο πολιτισμό της.

Πηγή: Espresso

Γιάννης Μαλλιάς: «Ο τιτάνας Τόλης Βοσκόπουλος και οι αχάριστοι της πίστας!» - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα