Νέες, ωραίες και… πλούσιες της Βουλής με ακίνητα, θυρίδες και «παχουλές» καταθέσεις!

Νέες, ωραίες και με…κομπόδεμα! «Σκανάροντας» ακόμη πιο προσεκτικά τα στοιχεία του «πόθεν έσχες» των πολιτικών που είδαν το φως της δημοσιότητας, προέκυψε ο «κατάλογος» των ελεύθερων γυναικών της πολιτικής οι οποίες, όπως λέει και ο λαός, το «φυσάνε»! Τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα ικανά να στεγάσουν ένα… χωριό, θυρίδες και πολυτελή αυτοκίνητα, όλα βρίσκονται στα χέρια τους.

Πρώτη είναι η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύα Καϊλή,

με τρέχοντα εισοδήματα ύψους 550.247 ευρώ και καταθέσεις 211.435 ευρώ, και δεύτερη η βουλευτής της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη με 133.498 ευρώ και καταθέσεις ύψους 414.825. Ακολουθεί η βουλευτής Λαρίσης Στέλλα Μπίζιου, η οποία δηλώνει εισόδημα που ζαλίζει, ύψους 130.000 ευρώ, προερχόμενο από… δωρεές (ας μας διευκρινίσει τι είδους και από πού της… ήρθαν), και 18.400 ευρώ καταθέσεις.

Έπονται η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ με 104.134 τρέχον εισόδημα και 316.967 καταθέσεις, η υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή με 55.537 και 4.170 ευρώ στην τράπεζα, η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου με 49.468 ευρώ και καταθέσεις αξίας 46.948, η «γαλάζια» ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με 44.269 τρέχον και 328.784 καταθέσεις, η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου με 37.446 ευρώ εισόδημα για το 2018 και 754.068 ευρώ καταθέσεις, τις οποίες, όπως ισχυρίζεται η ίδια, έχει μαζί με τον πατέρα της, η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου με 36.396 ευρώ και 7.719 καταθέσεις, και η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά με 33.116 ευρώ και 63.396 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στις επόμενες θέσεις φιγουράρουν η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη με 21.594 ευρώ, συν 2.215 καταθέσεις που έχει μαζί με τον μπαμπά της, η πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με 17.182 ευρώ, συν 1.723 καταθέσεις και όλες οι υπόλοιπες με σχεδόν μηδενικές καταθέσεις, όπως η Ειρήνη Αγαθοπούλου, βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ (16.711), η βουλευτής Δωδεκανήσων της Ν.Δ. Μίκα Ιατρίδη (13.700), η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου (6.335), η Μαρία Αμπατζίδη του ΜέΡΑ25 (6.346) και η Διονυσία Αυγερινοπούλου της Ν.Δ. με 3.300 ευρώ.

Ο κατάλογος των ανύπαντρων γυναικών της πολιτικής είναι μεγάλος. Από τις 61 γυναίκες του Κοινοβουλίου, ήδη μετρήσαμε 17 από αυτές, συμπεριλαμβάνοντας φυσικά και τις διαζευγμένες Όλγα Κεφαλογιάννη, Φωτεινή Αραμπατζή και Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς και τη χήρα ευρωβουλευτή (έχασε πριν από αρκετά χρόνια τον σύζυγό της) Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Διαχρονικές αξίες

Η Εύα Καϊλή και η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι διαχρονικές αξίες στον στίβο της πολιτικής. Μπορεί οι ίδιες να προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον παράγοντα της εξωτερικής εμφάνισης και να προβάλλουν ως βασικά τους όπλα τις πολιτικές τους θέσεις και δράσεις, όμως δύσκολα περνούν απαρατήρητες στα ανδροκρατούμενα έδρανα της Ευρωβουλής και της Βουλής, αντίστοιχα. Για την Εύα Καϊλή οι δύο θητείες στην Ευρωβουλή τής επιτρέπουν και να αποταμιεύει και και αγοράζει ακίνητα.

Από την άλλη, το προσωπικό εισόδημα της Όλγας Κεφαλογιάννη παραμένει υψηλό, παρότι στο «πόθεν έσχες» 2018 συμπεριλαμβάνονται και αυτά του πρώην συζύγου της.

Πολλοί, πάντως, αναρωτιούνται τι δωρεές είναι αυτές που οδηγούν τη νεοεκλεγμένη βουλευτή Λάρισας Στέλλα Μπίζιου στις πρώτες εισοδηματικές θέσεις με 130.000 ευρώ…
«Πού και ποιοι δωρίζουν τέτοια ποσά να πάμε κι εμείς;» σχολίαζαν στο περιστύλιο αρκετοί συνάδελφοί της.

H Έφη Αχτσιόγλου, στα 36 της χρόνια, είναι διδάκτορας Εργατικού Δικαίου, εξ ου και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τής έδωσε το «χρίσμα» της υπουργού Εργασίας. Μέχρι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος να της βάλει «βέρα στο δεξί», η Έφη παραμένει… ελεύθερη και αυτάρκης.

Για τα κορίτσια της βόρειας Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την Κατερίνα Νοτοπούλου και τη Νατάσα Γκαρά, η θέση τους στα ψηφοδέλτια και η εκλογή τους εκτίναξαν στα ύψη και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Η συνάδελφός τους, όμως, τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου, παρότι θα έπρεπε να έχει μπει στην πολιτική με… οικονομικό background, αφού είχε μια καλή καλλιτεχνική καριέρα, τα νούμερα δείχνουν ότι μάλλον δεν έκανε ιδιαίτερη αποταμίευση τον καιρό των γεμάτων stages.

Μέσα στη μονοτονία της γκρι γραβάτας και του αυστηρού ανδρικού κοστουμιού, οι γυναίκες πολιτικοί, όπως αποδεικνύεται, δεν δίνουν απλά μια άλλη νότα στην πολιτική σκηνή, όπως θέλουν να πιστεύουν οι άντρες συνάδελφοί τους, παρά ξέρουν να κάνουν τα κουμάντα τους καλύτερα και από αυτούς…

Για αυτές τις γυναίκες η οικονομική χειραφέτηση έχει πάψει από χρόνια να είναι ζητούμενο, όπως είναι για όλες τις υπόλοιπες.

Και παρότι οι περισσότερες είναι σε ηλικία γάμου, ακολουθούν, ως φαίνεται, τη συμβουλή του διάσημου καθηγητή συμπεριφορικών επιστημών στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) Πολ Ντόλαν, η οποία είναι η εξής: «Εάν είσαι άντρας, πιθανότατα πρέπει να παντρευτείς. Εάν είσαι γυναίκα, μην μπεις στον κόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα