Οι εταιρείες τεχνολογίας δεν καταλαβαίνουν από κορωνοϊό – Περιμένουν αύξηση των εσόδων τους

Αλώβητες φαίνεται να βγαίνουν οι εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από την κρίση που έχει προκαλέσει σε παγκόσμιο επίπεδο ο κορωνοϊός.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ποσοστό 92% των εταιρειών, που συμμετείχαν στην έρευνα, απαντά ότι έχει επηρεαστεί από το ξέσπασμα του COVID-19.

Το υπόλοιπο 8%, που δηλώνει ότι δεν έχει επηρεαστεί καθόλου ή έχει επηρεαστεί ελάχιστα, αφορά εταιρίες που ανήκουν κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας, της εφοδιαστικής

αλυσίδας και των τροφίμων και ποτών, προσβλέποντας μάλιστα, ακόμη και σε μια πιθανή αύξηση των εσόδων τους το 2020.

Δείτε επίσης: Πρέπει να φοράμε μάσκες για να προστατευθούμε; Διαβάστε την απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα

Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι, ενώ συνολικά οι εταιρίες εκτιμούν ότι θα μειωθούν οι προγραμματισμένες τους επενδύσεις, οι επιχειρήσεις που κινούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών, της τεχνολογίας και της υγείας, αναμένουν θετικές εξελίξεις. Επιπλέον, οι εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας και των τροφίμων-ποτών φαίνεται ότι αναμένουν θετικές εξελίξεις, ακόμα και στον τομέα της απασχόλησης, καθώς έχουν αυξηθεί οι ανάγκες σε προσωπικό όπως και στις επενδυτικές τους αποφάσεις.

Η ανθεκτικότητα των εταιρειών της τεχνολογίας ερμηνεύεται σε μεγάλο βαθμό από τη ραγδαία ψηφιοποίηση συστημάτων και διαδικασιών, η οποία είναι μία από τις παράπλευρες επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19.

Οι εταιρείες τεχνολογίας δεν καταλαβαίνουν από κορωνοϊό – Περιμένουν αύξηση των εσόδων τους via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα