Οι Σουηδοί επιμένουν με την «ανοσία της αγέλης» παρά τους χιλιάδες θανάτους

Τελικά το «σουηδικό μοντέλο» είναι λειτουργικό; Εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η Σουηδία συνεχίζει να αποτελεί μία από τις «χώρες αναφοράς» στη συζήτηση για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού, καθώς η Στοκχόλμη αποφάσισε να μην υιοθετήσει την τακτική του «αυστηρού lockdown» των άλλων χωρών.

Τη στιγμή που η χώρα πλησιάζει τον τρομακτικό αριθμό των 3.000 νεκρών από τον Covid-19, καθώς τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν άλλοι 87 θάνατοι, ενώ τα κρούσματα φτάνουν σχεδόν τα 23.000, μιλώντας στους «Financial Times», ο επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ ισχυρίζεται πως η χώρα

του το φθινόπωρο θα έχει υψηλά ποσοστά ανοσίας. Τόνισε, μάλιστα, πως το 40% των κατοίκων στην πρωτεύουσα θα είναι απρόσβλητο στον Covid-19 έως τα τέλη Μαΐου, δίνοντας έτσι στη χώρα του ένα σοβαρότατο πλεονέκτημα έναντι ενός ιού με τον οποίο «θα πρέπει να ζήσουμε για πολύ καιρό».

Ταυτόχρονα ισχυρίστηκε πως η επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων δεν έχει επιστημονική βάση, ενώ υπογράμμισε πως τελικά θα χρειαστεί να περάσουν «περίπου ένα με δύο χρόνια» για να μάθουμε ποια στρατηγική λειτούργησε καλύτερα και με ποιο κόστος για την κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα