Οι Τούρκοι «ονειρεύονται» νέα οθωμανική αυτοκρατορία με επέκταση στο Αιγαίο – Τα στάδια κι ο ρόλος των «ειδικών»

Και τα νήπια έχουν καταλάβει πού το πάει η Τουρκία. Θέλει να ανασυστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία. Τα έξοδα της ανασύστασης θα τα πληρώσουν οι χώρες που θα ακρωτηριαστούν εδαφικά, αφού πρώτα αλωθούν πολιτισμικά, αλλοιωθούν κοινωνικά και -ορισμένες εξ αυτών- ηττηθούν στρατιωτικά. Απαραίτητο βήμα για την ευόδωση των σχεδίων της γείτονος είναι η επέκταση στο Αιγαίο.

Αυτό έχει καθοριστεί να γίνει σε πέντε στάδια: α) συνεκμετάλλευση, β) συγκυριαρχία και γ) συνδιοίκηση, έπειτα από παραχώρηση πολιτιστικών και άλλων δικαιωμάτων

στους μονίμως εγκατασταθέντες λαθραίους στα νησιά, προστάτης των οποίων θα έχει αυτοανακηρυχθεί η Τουρκία. δ) Μετά τη συνδιοίκηση θα γίνει η αποστρατιωτικοποίηση των εποικισθέντων νήσων, με το επιχείρημα «αφού συνδιοικούμε για ποιο λόγο να υπάρχει εκεί ο Ελληνικός Στρατός;». ε) Αρπαγή των νήσων έπειτα από μια συντονισμένη εξέγερση των λαθραίων και ακολούθως διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό. Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να υπογράψει τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην Κρήτη εντός της ελληνικής ΑΟΖ όχι ακριβώς σύμφωνα με το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, αλλά με κάποιες παραλλαγές – χωρίς αρχικά να θίγεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των επίμαχων νήσων του Αιγαίου, μέχρι να υλοποιηθούν και τα υπόλοιπα στάδια σε εύθετο χρόνο.

Η υπογραφή της συνεκμετάλλευσης θα πραγματοποιηθεί είτε με απευθείας προσφυγή στη Χάγη είτε με θερμό τοπικό επεισόδιο εντός της ελληνικής ΑΟΖ στο νότιο Αιγαίο.

Ορίστηκε ομάδα «ειδικών»

Αυτού του είδους οι σχεδιασμοί είναι γνωστοί στις Αρχές εδώ και χρόνια, μια και οι επιφορτισμένες με τις σχετικές αρμοδιότητες υπηρεσίες έχουν προσφέρει αναλυτική ενημέρωση περί των τουρκικών προθέσεων των εδώ συνεργατών της τουρκικής διοίκησης και προτάσεις για την αντιμετώπιση πιθανών κρίσεων.

Το κακό είναι ότι οι εκάστοτε ηγεσίες, αντί να κατευθύνουν τα πράγματα προς την πλευρά της λύσης, εντείνουν το πρόβλημα, αναθέτοντας σε πρόσωπα εξαιρετικά αμφιλεγόμενων προθέσεων διάφορους ρόλους. Έχοντας τα παραπάνω υπόψη αξίζει να επισημανθεί ότι στην Αθήνα έχει ήδη οριστεί η ομάδα «ειδικών» (σε ζητήματα ενδοτισμού, όπως έχει αποδείξει η σταδιοδρομία τους) που επεξεργάζονται τη διαχείριση του «σεναρίου» με βάση τον οδικό χάρτη. Αυτή η ομάδα είναι διακομματική και η βασική της μέριμνα είναι η ικανοποίηση των τουρκικών αξιώσεων σταδιακά και με την επίκληση προφάσεων και εκφράσεων που δεν θα προκαλέσουν μαζικές αντιδράσεις από την πλευρά του ελληνικού λαού.

Αν τα στάδια του εθνικού ακρωτηριασμού φαντάζουν ουτοπικά, ας αναλογιστεί όποιος τα διαβάζει πόσο ουτοπικό και εξωφρενικό θα φάνταζε σε έναν Έλληνα πριν από μερικές δεκαετίες η Ελλάδα να αναγνωρίσει «Βόρεια Μακεδονία» και την ύπαρξη «μακεδονικού» έθνους και «μακεδονικής» γλώσσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα