Παράταση έως τις 29 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις! Δεν αλλάζει η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης

Το υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία μια και μέχρι σήμερα η κίνηση ήταν υποτονική σε σχέση με πέρσι το ίδιο διάστημα.

Να πούμε ότι οι αριθμοί είναι αρκετά εύγλωττοι σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί, καθώς το 69,71% των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί είναι είτε μηδενικές ή πιστωτικές. Συγκεκριμένα, 1.869.622 δηλώσεις, που αντιστοιχούν στο 56,26% του συνόλου, έχουν μηδενικό φόρο,

ενώ 437.330 είναι πιστωτικές, με μέση επιστροφή φόρου 252,5 ευρώ.

Οι 985.938 χρεωστικές δηλώσεις αντιστοιχούν στο 30,29% του συνόλου και έχουν μέσο φόρο 597,4 ευρώ, δηλαδή από τη μέση κλίμακα και κάτω, ενώ οι δηλώσεις που θα έχουν υψηλό φόρο αναμένονται.

Να σημειώσουμε ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι:Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Παράταση έως τις 29 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις! Δεν αλλάζει η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα