Πέθανε από κορωνοϊό ο πρόεδρος της Ελληνικής Ερασιτεχνικής Αστρονομικής Ενωσης Γιώργος Νικολιδάκης

Νικημένος από τον κορωνοϊό, έφυγε από τη ζωή στα 60 του χρόνια ο Κρητικός πρόεδρος της Ελληνικής Ερασιτεχνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΕΑΕ) Γιώργος Νικολιδάκης, που νοσηλευόταν επί 25 μέρες στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» στην Αθήνα, όπου κατοικούσε μόνιμα! Ο χαμός του έχει προκαλέσει σοκ, καθώς, μόλις πριν από έναν μήνα, είχε κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της ένωσης στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης, ενώ ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας των Κρητών Αττικής.

Ο Γιώργος Νικολιδάκης

γεννήθηκε στον Κάστελο Αποκόρωνα, ήταν πτυχιούχος ηλεκτρονικός μηχανικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Φυσικές Επιστήμες και σπουδές στη Φυσική και την Παρατηρησιακή Αστροφυσική. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στο στάδιο της απόκτησης διδακτορικού τίτλου στην Αστροφυσική.

Επίσης, είχε σχεδιάσει και κατασκευάσει το πρώτο πλήρως εξοπλισμένο -και παράλληλα ελεγχόμενο από απόσταση- ερασιτεχνικό αστεροσκοπείο, το οποίο αξιοποιούσε όχι μόνο για τη φωτογραφική αποτύπωση του έναστρου νυχτερινού ουρανού, αλλά και για συστηματικές μελέτες μεταβλητών αστέρων. Μάλιστα, είχε σχεδιάσει και κατασκευάσει, μεταξύ άλλων, ένα μεταφερόμενο τηλεσκόπιο 20 ιντσών και δύο δίδυμα τηλεσκόπια 16 ιντσών.

Η ΕΕΑΕ αποχαιρετά τον 60χρονο πρόεδρό της κάνοντας λόγο για έναν «ικανό άνθρωπο, εξέχουσα προσωπικότητα με σύγχρονη επιστημονική σκέψη». Συγκίνηση προκαλούν και τα μηνύματα απλών ανθρώπων στη σελίδα της ένωσης στο facebook, όπως «Ένα καινούργιο ολοκαίνουργιο αστέρι άρχισε να λάμπει στον ουράνιο θόλο».

Πέθανε από κορωνοϊό ο πρόεδρος της Ελληνικής Ερασιτεχνικής Αστρονομικής Ενωσης Γιώργος Νικολιδάκης via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα