Στη μάχη κατά του θανατηφόρου ιού και η Ρωσία! Δοκιμάζει έξι εμβόλια

Στη μάχη για τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχουν ριχτεί και οι Ρώσοι επιστήμονες, οι οποίοι άρχισαν δοκιμές πρωτότυπων εμβολίων σε ζώα σε εργαστήριο της Σιβηρίας. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν στη συνεδρίαση του προεδρείου του συντονιστικού συμβουλίου της ρωσικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουν αρχίσει οι δοκιμές όχι ενός ούτε δύο, αλλά έξι εμβολίων.

«Στην παρούσα φάση στη Ρωσία γίνονται δοκιμές έξι παρόμοιων εμβολίων. Οι επιστήμονές μας τα παρασκεύασαν μέσα

σε πολύ σύντομο διάστημα, μέσα σε δύο μήνες, χρησιμοποιώντας ήδη υφιστάμενες μελέτες και τις νέες και πιο εξελιγμένες βιοτεχνολογίες» δήλωσε ο Μισούστιν, επισημαίνοντας ότι οι επιστήμονες που ασχολούνται με την παρασκευή του εμβολίου εργάζονται επί εικοσιτετράωρου βάσεως. «Ελπίζουμε ότι σε σύντομο διάστημα θα επιβεβαιωθούν η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων αυτών, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία και τον έλεγχο της επιδημίας» υπογράμμισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Όπως ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία υγείας των καταναλωτών, επιστήμονες του Κέντρου Βιοτεχνολογίας και Ιολογίας Vektor έχουν αναπτύξει πρωτότυπα εμβολίων και ξεκίνησαν τη Δευτέρα να κάνουν τεστ για την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και τη συνιστώμενη δόση τους, ενώ επισήμανε πως υπάρχει η πιθανότητα να αρχίσει η παραγωγή ενός εμβολίου τους τρεις τελευταίους μήνες του 2020.

Δείτε επίσης: Βιντεοκλήση με… dress code για συνομιλία με τους ανωτέρους

Και οι Ελβετοί επιστήμονες και ερευνητές αναζητούν πυρετωδώς εμβόλια και φάρμακα κατά του κορωνοϊού. Ο φαρμακευτικός όμιλος Roche, με έδρα τη Βασιλεία, μπορεί να ξεκινήσει, χάρη σε μια ταχεία διαδικασία, άμεσα την τελική και αποφασιστική φάση δοκιμών στις ΗΠΑ, ώστε να πάρει έγκριση για ένα φάρμακο κατά των ανοσολογικών αντιδράσεων του κορωνοϊού. Αυτό μπορεί να έχει αποφασιστική σημασία, διότι οι υπερβολικές αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος είναι συχνή αιτία θανάτου για τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Η παράκαμψη των κλινικών δοκιμαστικών φάσεων είναι δυνατή μόνο επειδή το φάρμακο είχε αρχικά αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και έχει ήδη εγκριθεί ως τέτοιο, ενώ η Roche πρέπει τώρα μόνο να αποδείξει ότι το φάρμακο δρα επίσης και σε άτομα προσβληθέντα με κορωνοϊό.

Στη μάχη κατά του θανατηφόρου ιού και η Ρωσία! Δοκιμάζει έξι εμβόλια via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα