Συζητήσεις Apple – Orange για εφαρμογή ανίχνευσης κινδύνου από covid-19

Συζητήσεις με την Apple έχει ήδη αρχίσει η γαλλική εταιρία τηλεπικοινωνιών Orange, προκειμένου να αναπτύξουν μαζί μια εφαρμογή για smartphone για την ανίχνευση ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο να προσβληθούν από τον κορωνοϊό.

Την ανακοίνωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρίας Στεφάν Ρισάρ, την ώρα που όλο και περισσότερες χώρες μεριμνούν άμεσα για να αναπτύξουν εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να αποκτήσουν τη δυνατότητα να εκτιμήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης

του ιού από ένα άτομο σε άλλο.

«Πραγματοποιούνται συναντήσεις σχεδόν καθημερινά. Δεν έχει υπάρξει ακόμα μια συμφωνία, όμως έχει εδραιωθεί μία δυναμική συζήτησης με την Apple που δεν είναι κακή» δήλωνε εχθές ο Ρισάρ.

Εντούτοις, αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές τριβές, με πολλούς Γάλλους βουλευτές να θέτουν το ζήτημα της παραβίασης του απορρήτου ως μία από τις κύριες επιφυλάξεις για την υιοθέτηση μιας τέτοιας εφαρμογής. Ο Γάλλος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα κατατεθεί προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο μόλις είναι έτοιμα όλα.

Συζητήσεις AppleOrange για εφαρμογή ανίχνευσης κινδύνου από covid-19 via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα