Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον δίνουν αίμα βοηθώντας στην μελέτη για την δημιουργία εμβολίου

Το αίμα τους δωρίζουν στην επιστήμη οι «δικοί μας» Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον για να βρεθεί το εμβόλιο που θα βάλει τέλος στην πανδημία του Covid-19. Ο πρόσφατα πολιτογραφημένος Έλληνας σταρ του Χόλιγουντ και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του έλαβαν την έγκριση από ειδικούς για να συμμετάσχουν σε κλινική μελέτη για τη δημιουργία του εμβολίου.

Το ζευγάρι αρρώστησε από τον νέο κορωνοϊό ενώ βρισκόταν στην Αυστραλία, όπου ο Χανκς γύριζε τη νέα

του ταινία. Μετά την πλήρη ανάρρωσή τους, τους επιτράπηκε να επιστρέψουν στο σπίτι τους, στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Με το που πάτησαν το πόδι τους σε αμερικανικό έδαφος ο Χανκς και η Γουίλσον έσπευσαν να εγγραφούν εθελοντικά σε ιατρική έρευνα για να διαπιστωθεί αν στον οργανισμό τους είχε αναπτυχθεί μεγάλη ποσότητα αντισωμάτων κατά του Covid-19.

Όπως ανακοίνωσε ο Χανκς στη ραδιοφωνική εκπομπή «Wait Wait… Don’t Tell Me!», τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν ότι πράγματι διαθέτουν τα κατάλληλα αντισώματα. Το ζευγάρι έλαβε την έγκριση να δωρίσει το αίμα του σε ερευνητικά κέντρα που θα τους το ζητήσουν, ώστε τα αντισώματά του να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία πιθανού εμβολίου κατά του Covid-19. Ο ίδιος αστειεύτηκε ότι ελπίζει πως το εμβόλιο θα ονομαστεί «Χανκ-βόλιο».

Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον δίνουν αίμα βοηθώντας στην μελέτη για την δημιουργία εμβολίου via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα