Βρόμικα παιχνίδια της Τουρκίας στην… (βραχονησίδα) Πλάτη της Καλύμνου

Νέες ανιστόρητες αιτιάσεις διατυπώνουν εθνικιστικά «παπαγαλάκια» της Άγκυρας σε βάρος της Ελλάδας, επαναφέροντας και πάλι τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει «στα μουλωχτά» νησιά του Αιγαίου, που δεν της ανήκουν, καθώς ανήκουν στην Τουρκία!

Δημοσίευμα σε εθνικιστική ιστοσελίδα, που πρόσκειται μάλιστα στο εθνικιστικό κόμμα του Ντ. Μπαχτσελί, «αποκάλυψε» δήθεν το όνομα της βραχονησίδας, την οποία η Ελλάδα

κατέλαβε σε ανύποπτο χρόνο (την περίοδο διακυβέρνησης Ερντογάν), γεγονός που δεν είχε γίνει γνωστό στην τουρκική κοινή γνώμη.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «συνεχίζεται στο Αιγαίο η απώλεια εδαφών μας, καθώς η Ελλάδα καθημερινά προσθέτει μια ακόμη δραστηριότητα θράσους εναντίον της Τουρκίας», ενώ παράλληλα «αποκαλύπτει» πως υπάρχει πρόβλημα με την απόδοση ελληνικών τίτλων ιδιοκτησίας σε βραχονησίδες που είναι τουρκικές!

«Η Ελλάδα, που παλιότερα κατέλαβε 18 νησιά και μια βραχονησίδα μας, τώρα αποκαλύφθηκε πως κατέλαβε τη βραχονησίδα Πλάτη, που είναι εντός των ορίων του νομού Μούγλων» αναφέρει σχετικά, σημειώνοντας ότι «ο αείμνηστος Μπουλέντ Ετσεβίτ το 1999 δεν άφησε την Ελλάδα να αρπάξει αυτή τη βραχονησίδα, αλλά Εκείνη την κατέλαβε στην περίοδο διακυβέρνησης του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν».

Όμως, τώρα, «η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς στα τουρκικά εδάφη που έχει καταλάβει τον χειμώνα μειώνεται ο πληθυσμός και για να μπορέσει να το αναστρέψει και να αυξήσει τον ελληνικό πληθυσμό στους χειμερινούς μήνες στα τουρκικά νησιά που κατέχει (sic!) κάνει δημόσιες σχέσεις. Οι Έλληνες πολίτες, για να μείνουν χειμώνα – καλοκαίρι στα τουρκικά νησιά, ζητούν από το κράτος τους τίτλους»!

Πάνω στην «κόκκινη ζώνη»

Η νήσος Πλάτη (λεγόμενη και -το- Πλατύ) είναι νησίδα στο σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου (δεν έχει καμία σχέση με τη νήσο Πλάτη στα Πριγκηπόνησα). Βρίσκεται κυριολεκτικά στην κόκκινη ζώνη των τουρκικών διεκδικήσεων και στο στόχαστρο της Τουρκίας από την εποχή των Ιμίων, καθώς είναι τοποθετημένη νοτιοανατολικά της Καλύμνου και δυτικά της Ψερίμου.

Δείτε επίσης: «Άγρυπνο» το βλέμμα των Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο! Ενισχύεται ο φράχτης, σε ετοιμότητα οι Αρχές

Η έκτασή της είναι μόλις 0,726 τ. χλμ., ενώ έχει οργανική ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κάλυμνο, καθώς ανήκει αυτοδιοικητικά, σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης, στον Δήμο Καλυμνίων. Στην απογραφή του 2011 κατέγραψε δύο κατοίκους, ενώ ως οικισμός αναγνωρίστηκε το 2001, πέντε χρόνια μετά τα Ίμια.

Δυστυχώς για την Άγκυρα, δεν θα μπορούσε να προκαλεί κρίσεις για κάθε νησίδα εξάρτημα της Καλύμνου και η Ελλάδα φρόντισε να θωρακίσει τα εδάφη της απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό. Αυτό αποκαλεί «κατάληψη» το ενεργούμενο της Άγκυρας.

Βρόμικα παιχνίδια της Τουρκίας στην… (βραχονησίδα) Πλάτη της Καλύμνου via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα