Ένταξη του 6ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου στο Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων!

10:13 9/9/2024 - Πηγή: Sch

Οικολογικά Σχολεία – Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το 6ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου για τη σχολική χρονιά 2023-2024 έγινε μέλος του δικτύου των Οικολογικών Σχολείων, πραγματοποιώντας σημαντικές δράσεις που αφορούν τόσο την προστασία του περιβάλλοντος όσο και την ενίσχυση της έννοιας του «Ενεργού Πολίτη» στους μαθητές. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, προάγονται οι κοινωνικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες, ενισχύοντας την υπευθυνότητα

και την ευαισθητοποίηση απέναντι στα κοινά.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να αλλάξει τη στάση των μαθητών σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα. Μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, σχεδιασμού και εφαρμογής δράσεων, τα σχολεία θα γίνουν πιο βιώσιμα. Το πρόγραμμα εστιάζει σε βασικές θεματικές, όπως το νερό, η ενέργεια, τα απορρίμματα και η σχολική αυλή, δουλεύοντας τόσο σε θεωρητικό και παιδαγωγικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό.

Τα οικολογικά σχολεία αποτελούν ένα αναγνωρισμένο παγκόσμιο πρόγραμμα που προάγει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την αειφορία. Μέσα από αυτό, οι μαθητές ενημερώνονται και εκπαιδεύονται για θέματα βιωσιμότητας, συνδυάζοντας τη θεωρητική γνώση με πρακτικές δράσεις τόσο στο σχολικό όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Το πρόγραμμα καθοδηγεί τα σχολεία προς την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, ενσωματώνοντας τις αρχές της αειφορίας στην καθημερινή λειτουργία τους και προωθώντας τη συμμετοχή των μαθητών σε ουσιαστικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες.

Το σχέδιο δράσης «Οικολογικά Σχολεία» υλοποιήθηκε σε συνεργασία όλης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, άλλων σχολείων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning με τίτλο “Detectkids in action!#skillslabs, τον Δήμο Τυρνάβου, την Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών “Let's do it Greece’’,  το European School Radio, το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων, Κέντρο Υγείας Τυρνάβου και Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα