Οργή Δημητριάδη για σκίτσο της “Εφσυν”: Αδιανόητο να συγκρίνεται οποιαδήποτε πολιτική με το Άουσβιτς

“Είναι αδιανόητο να συγκρίνεται, ξανά και ξανά, οποιαδήποτε πολιτική με το Ολοκαύτωμα και το Άουσβιτς. Είναι η τρίτη φορά σε 3 χρόνια που γίνεται. Τέτοιου είδους συγκρίσεις προσβάλουν την ιστορική μνήμη. Ντροπή” έγραψε στο twitter ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, με αφορμή σκίτσο που δημοσιεύθηκε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στο οποίο “συγκρίνονται” οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα ΑΕΙ με το Άουσβιτς.

Είναι αδιανόητο να συγκρίνεται, ξανά και ξανά, οποιαδήποτε πολιτική με το Ολοκαύτωμα και το Άουσβιτς. Είναι η τρίτη φορά σε 3 χρόνια που γίνεται. Τέτοιου είδους συγκρίσεις προσβάλουν την ιστορική μνήμη. Ντροπή. pic.twitter.com/VG62xkqaPN

— GDimitriadis (@grigoris_d) January 18, 2021

*Το ναζιστικό γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς έγινε σύμβολο του Ολοκαυτώματος, της γενοκτονίας και του τρόμου. Ιδρύθηκε από τους Γερμανούς στα μέσα του 1940 στα προάστια του Οσβιέτσιμ, μιας πολωνικής κωμόπολης που είχε ενσωματωθεί από τους ναζιστές στο Τρίτο Ράιχ.

Συνολικά εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια εξοντώθηκαν. Περίπου 900.000 πέθαναν μετά την επιλογή που έγινε άμεσα κατά την άφιξή τους. Άλλοι 200.000 άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες, υποσιτισμό, βαρύτατη κακοποίηση, συνέπειες ιατρικών πειραμάτων ή δολοφονήθηκαν. Οι συνηθέστεροι τρόποι εκτέλεσης ήταν: Δηλητηρίαση με το αέριο Κυκλώνας Β σε ειδικούς θαλάμους (θάλαμοι αερίων), πυρά πυροβόλου όπλου, θανατηφόρα ένεση, απαγχονισμός, θάνατος από ασιτία.

Keywords
Τυχαία Θέματα