Διάκριση ελληνικής startup σε διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ

Με περισσότερες από 10.000 αρχικές υποψηφιότητες, η ελληνική Clio Muse Tours αναδείχθηκε ανάμεσα στις 25 νικήτριες εταιρείες του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Νεοφυών Επιχειρήσεων που βραβεύθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) για τη μοναδική συνεισφορά τους στον βιώσιμο και υπεύθυνο τουρισμό και στην υλοποίηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Στον διαγωνισμό, που έγινε με την υποστήριξη του Δικτύου Καινοτομίας των Ηνωμένων Εθνών,

η Clio Muse Tours αναδείχθηκε ανάμεσα στις 25 νικήτριες εταιρείες από 18 χώρες, βραβευθείσα για τον Στόχο 8, Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη.

Η Clio Muse Tours ιδρύθηκε το 2014, με στόχο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας πολιτιστικής συνείδησης αναπτύσσοντας τεχνολογικά εργαλεία που θα πρωτοπορήσουν ως παγκόσμιοι ψηφιακοί ξεναγοί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ. Επισημαίνεται, επίσης, ότι σήμερα με περισσότερες από 300 ψηφιακές ξεναγήσεις στο portfolio της, η Clio Muse εξειδικεύεται στην ανάπτυξη περιεχομένου για θεματικές ξεναγήσεις, όπως ιστορίας, γαστρονομίας, αρχιτεκτονικής, σκοτεινού τουρισμού. Η Clio Muse Tours δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες από το χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού να δημιουργήσουν ακουστικές και εικονικές ξεναγήσεις για διάσημα αξιοθέατα, περιπάτους στην πόλη και roadtrips.

Οι 25 φιναλίστ επιλέχθησαν από διεθνή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από κορυφαίους σε όλο στον τουριστικό τομέα, με κριτήρια όπως η δυνατότητα των νεοφυών επιχειρήσεων να συμβάλουν σε έναν συγκεκριμένο Στόχο του ΟΗΕ, η ικανότητά τους να αναπτυχθούν και η ωριμότητα τόσο του προϊόντος όσο και της ομάδας πίσω από αυτό.

«Οι νικητές δείχνουν τη δύναμη των νέων ιδεών για τη μεταμόρφωση  του τομέα μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του UNWTO Ζουράμπ Πολολικασβίλι, αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα του τουρισμού να συμβάλει σε όλους τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. «Αγκαλιάζοντας την καινοτομία, μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το δυναμικό και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για ανθρώπους και πλανήτες μέσω του τουρισμού. Τους συγχαίρω όλους και ανυπομονώ να δω αυτές τις νεοφυείς εταιρείες να μεγαλώνουν και να γίνουν δύναμη θετικής αλλαγής» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού  του ΟΗΕ, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας την βράβευση της Clio Muse Tours, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Φατούρος εξέφρασε τη χαρά του για την υψηλή διάκριση της ελληνικής εταιρείας. «Έχουμε εργαστεί σκληρά για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού μοντέλου που θα ενδυναμώνει τους επαγγελματίες από το χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού αλλά και ταυτόχρονα θα είναι βιώσιμο για τον τουρισμό. Είμαστε σίγουροι ότι το επιχειρηματικό μας μοντέλο μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε χώρα και να βοηθήσει τους επαγγελματίες από το χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού να αναπτυχθούν μέσα από την απεριόριστη διαθεσιμότητα που προσφέρουν οι ψηφιακές ξεναγήσεις» τόνισε περαιτέρω.

Οι νικήτριες νεοφυείς εταιρείες θα λάβουν υποστήριξη από ειδικούς για περαιτέρω ανάπτυξη, μεταξύ άλλων μέσω προγραμμάτων καθοδήγησης από τις εταιρείες Amadeus, Google, IE University, FarCo, Mastercard και ClarkeModet. Θα κληθούν επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, να λάβουν μέρος σε διεθνείς τουριστικές εκδηλώσεις, όπως στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ισπανίας (FITUR) στο Φόρουμ Τουριστικών Τεχνολογιών Τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ σε συνεργασία με την Qatar Airways και το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού της Qatar.

The post Διάκριση ελληνικής startup σε διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα