Η επόμενη μέρα της συνέντευξης του Κ.Μητσοτάκη

Η επιτυχής διαχείριση της  επόμενης δύσκολης  μέρας από την «καραντίνα», είναι το νέο μεγάλο στοίχημα του Μαξίμου, που ξεκινά μεγάλη επιχείρηση τόνωσης του ηθικού της αγοράς και της κοινωνίας, με «ενέσεις» αισιοδοξίας και «σήματα» για κανονικότητα, με την εξέλιξη του εμβολιασμού.

Ο Πρωθυπουργός για άλλη μια φορά δε φοβήθηκε και βγήκε μπροστά, γνωρίζοντας ότι χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών σε υψηλό βαθμό, όπως και ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος καθημερινά δίνει τη μάχη των «χαρακωμάτων» με το φονικό υιό.

Του Κώστα Πασίση

Με το τηλεοπτικό μήνυμα του ξόδεψε  ένα ποσοστό από

το προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο του, αλλά είναι το μόνο που δε σκέφθηκε…

«Γνωρίζω καλά την αγωνία της κοινωνίας. Νιώθω την πολύμηνη κούραση. Τον εκνευρισμό», ανέφερε αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε μια πινελιά αισιοδοξίας.

Τον Απρίλιο θα είμαστε πολύ καλύτερα και διαβεβαίωσε επιχειρηματίες και νοικοκυριά ότι όσο διαρκεί η κρίση, η Πολιτεία θα είναι δίπλα τους και θα τους στηρίζει.

Αυτή ήταν η προσωπική δέσμευση του προς τη μεσαία τάξη που επί ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά οδηγήθηκε στην καταστροφή, και η  πανδημία να την απειλεί με «χαριστική»  βολή.

Τις επόμενες ημέρες εκεί θα στρέφεται όλη η προσοχή της κυβέρνησης. Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι δυο κρίσιμοι μήνες για το αν θα υπάρξει διασπορά του ιού και το κατά πόσον θα καταφέρει η χώρα μας να βγει νικήτρια.

Το Μαξίμου  δεν «εθελοτυφλεί», γνωρίζει  τη μεγάλη ψυχολογική κούραση των πολιτών, λόγω lockdown, του άνοιξε-κλείσε της αγοράς και την οριακή κατάσταση της οικονομίας και ανησυχεί για τυχόν παρενέργειες στην κοινή γνώμη.

Στο «μικροσκόπιο»  του βρίσκονται ακόμη και οι βίαιες διαδηλώσει που έγιναν σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, λόγω των αυξανόμενων περιοριστικών μέτρων.

Ένα φαινόμενο που δεν έχει κάνει την εμφάνιση του στην Αθήνα, αλλά το «φυτίλι» έχει ανάψει στην Ευρώπη και ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί αύριο…

Σύσκεψη έγινε για το unfair της Ικαρίας και για  την πολυφωνία, πέριξ της πανδημίας και του εμβολιασμού από υπουργούς, βουλευτές, επιστήμονες και κάθε …καρυδιάς καρύδι, που δημιουργεί εικόνα σύγχυσης.

Μάλιστα, χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη δεσμεύθηκε ότι τα σφάλματα δε θα επαναληφθούν και αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει από τα κυβερνητικά στελέχη να μιλούν λιγότερο στην τηλεόραση και να εργάζονται περισσότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση του νέου lockdown, ζήτησε από τους συνεργάτες του, να μάθουν και να τον ενημερώσουν για την τρέχουσα «εικόνα» της κοινωνίας.

Οι τελευταίες μετρήσεις πριν την καραντίνα έδειχναν ότι η η κυβέρνηση διατηρεί τη θετική αξιολόγηση στα επίπεδα του 48%, των ερωτηθέντων.

Ωστόσο στους πολίτες ήταν διάχυτος ο  φόβος, η  απαισιοδοξία, το άγχος, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον, αλλά και η κούραση από το lockdown.
Σε ποσοστό 43%  οι πολίτες λένε ότι μπορούν να συνεχίσουν να ζουν σε καραντίνα αλλά όχι για μεγάλο διάστημα ενώ ένας στους τέσσερις (25%) δεν αντέχει άλλο.

Αυτό ήταν άλλο ένα ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης της Κάπα Research, που οι «γαλάζιοι» αναλυτές λαμβάνουν υπόψη τους.

Τέλος μέσα σε αυτό το τοπίο, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και την αντιπολίτευση ανευθυνότητας του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος άφησε άναυδη την κοινωνία όταν δήλωσε σε συνέντευξή του στον Alpha: «Δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι κορωνοϊό στα συλλαλητήρια».

Μια δήλωση που μάλλον θα μείνει αξέχαστη…

Η απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν

«Η εμπειρία μού λέει ότι αυτός ο οποίος οξύνει συνήθως δεν έχει το δίκιο με το μέρος του». Με αυτό το λιτό αλλά αιχμηρό σχόλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο ΣΚΑΪ, απάντησε στις νέες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα έριξε κλοτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσε από το τραπέζι, υπονοώντας σαφώς τις άτυπες διερευνητικές επαφές.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι δε συζητά γκρίζες ζώνες και αποστρατικοποίηση νησιών. «δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον είπε ότι η Ελλάδα έχει προτείνει ημερομηνίες στη Τουρκία για τη συνέχιση των διερευνητικών επαφών και περιμένει την απάντηση της Άγκυρας.

The post Η επόμενη μέρα της συνέντευξης του Κ.Μητσοτάκη appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα