Aρ.Πελώνη: Την άλλη εβδομάδα η αξιολόγηση για τα σχολεία

«Παρουσιάστηκε χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό ‘Ακη Σκέρτσο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Ανάκαμψης το Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης ‘Ελλάδα 2.0’», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Αφορά στην αξιοποίηση κοινοτικών πόρων, επιχορηγήσεων και δανείων 32 δισεκ. ευρώ που θα κινητοποιήσουν επιπρόσθετα ιδιωτικά κεφάλαια 25 δισεκ. ευρώ. Θα προσθέσει στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας πόρους

που φθάνουν τα 57 δισεκ. ευρώ, θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες εντός της επόμενης εξαετίας και φιλοδοξεί να δημιουργήσει επιπλέον 200.000 νέες θέσεις εργασίας».

Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος «το Σχέδιο χαράσσει έναν οδικό χάρτη 170 συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, επενδύσεων και έργων πνοής σε όλη την Ελλάδα και συνδυάζει οικονομική αποτελεσματικότητα με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη».

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «είναι αναπτυξιακό και ταυτόχρονα κοινωνικό. Αλλάζει ουσιαστικά το υπόδειγμα της ελληνικής οικονομίας μετατρέποντάς την σε ανταγωνιστική και εξωστρεφή με ψηφιακό και αποτελεσματικό κράτος. Παραπέμπει με μία φράση στην επανάσταση που έρχεται από το αύριο και συνιστά -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός- τη γέφυρα, που θα οδηγήσει τη χώρα μας όχι μόνο στη μετά covid εποχή, αλλά και στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Το Σχέδιο αναπτύσσεται σε 4 πυλώνες:

1ον: Την Ψηφιακή μετάβαση για το Κράτος, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

2ον: Την αύξηση της απασχόλησης και της συνοχής της κοινωνίας.

3ον: Την Πράσινη μετάβαση στην οποία αφιερώνεται πάνω από το 37% των πόρων του σχεδίου. Και

4ον: Την εκτίναξη της παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος περνώντας στη συνέχεια στις προσαρμογές στα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας ανέφερε: «Είναι γεγονός ότι η πανδημία στη χώρα μας βρίσκεται σε έξαρση και το Σύστημα Υγείας -ειδικά στην Αττική- δέχεται μεγάλη πίεση. Εξίσου βέβαιο είναι ότι ύστερα από ένα χρόνο σκληρής μάχης, η κοινωνία είναι κουρασμένη και παρατηρούνται συγκεντρώσεις σε σπίτια, αλλά και συγχρωτισμός σε διάφορους χώρους, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η υπερμετάδοση.

Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των επιστημόνων, προχωρά σε περιορισμένες προσαρμογές στο μείγμα των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοιού».

Όπως είπε η κ. Πελώνη, «αποφασίστηκε συγκεκριμένα να επιτραπεί από τη Δευτέρα 5 Απριλίου η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων. Για την μετακίνησή τους -που μπορεί να γίνεται και διαδημοτικά- οι καταναλωτές θα χρησιμοποιούν ειδικό κωδικό και θα έχουν στη διάθεσή τους 3 ώρες. Θα επιτρέπεται η πώληση εντός και εκτός καταστήματος με ραντεβού.

Επιπλέον, από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση με όχημα, με τη χρήση του κωδικού 6, για προσωπική άσκηση.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία, με προοπτική την έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ.

Επίσης, θα επαναξιολογηθεί η λειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων».

Στο σημείο αυτό η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως «οι προσαρμογές αυτές αποφασίστηκαν προκειμένου να δοθούν βαλβίδες εκτόνωσης στην κοινωνία, να υπάρξει καλύτερη εφαρμογή των μέτρων προστασίας και να πάρει ανάσα οικονομία. Σύμμαχος μας στην προσπάθεια αυτή είναι τα πρόσθετα όπλα που δεν είχαμε τους προηγούμενους μήνες. Όπως:

-Η αύξηση των εμβολιασμών που ήδη έχουν καλύψει πάνω από το 10% των πολιτών.

-Τα self test που θα έχουν σύντομα δωρεάν οι πολίτες. Πελώνη

-Η βελτίωση του καιρού που μας επιτρέπει να περνάμε περισσότερες ώρες σε εξωτερικούς χώρους».

The post Aρ.Πελώνη: Την άλλη εβδομάδα η αξιολόγηση για τα σχολεία appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα