Γ.Οικονόμου: Αν υπάρχει το οποιοδήποτε κύκλωμα μέσα στην Αστυνομία, θα παταχθεί

«Μέχρις στιγμής ισχύουν αυτά που έχουμε ανακοινώσει», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση αν θα υπάρξει ενίσχυση των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει δήλωση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είναι αποτέλεσμα εκβιασμού, είπε ότι αυτή η θέση εδράζεται σε δύο λανθασμένες και αυθαίρετες παραδοχές. Η πρώτη, ανέφερε, συνδέει τον πρωθυπουργό με την υπόθεση των επισυνδέσεων. Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως πρόκειται για απολύτως

ανυπόστατη παραφιλολογία και πως οι επισυνδέσεις δεν τελούσαν σε γνώση του πρωθυπουργού. Η δεύτερη παραδοχή, συνέχισε, είναι ότι ο κ Ανδρουλάκης έχει ζητήματα για τα οποία μπορεί να εκβιαστεί. «Παραδοχές ανυπόστατες και ανούσιες», δήλωσε.

Ερωτηθείς για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο είπε ότι υπάρχουν δύο υποθέσεις για τις οποίες έχει επιληφθεί η ΕΛ.ΑΣ, το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων και η δικαιοσύνη.

«Σε ότι αφορά το οργανωμένο έγκλημα η ΕΛ.ΑΣ οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις και νομίζω ότι όλοι απαιτούμε ταχύτερα αποτελέσματα. Αν υπάρχει το οποιοδήποτε κύκλωμα μέσα στην Αστυνομία, θα παταχθεί χωρίς κανένα συμβιβασμό», τόνισε ενώ για τη δεύτερη υπόθεση είπε ότι έχουμε δύο ξεχωριστά θέματα. «Έχουμε ένα περιστατικό το Νοέμβριο του 2021 όταν έγινε έλεγχος σε τέσσερα παιδιά ανάμεσα στα οποία υπήρξε και συγγενικό πρόσωπο του κ. Θεοδωρικάκου. Η ΕΛ.ΑΣ διερευνά αν υπήρξε κάτι μεμπτό και μέσα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, δεν θα μείνει καμία σκιά. Το δεύτερο είναι το γεγονός ότι ένας αξιωματικός ισχυρίζεται ότι ήταν σε γνώση του παρεμβάσεις το Νοέμβριο του 2021, πέρασε και ο Δεκέμβριος του 2021, μπήκαμε στο 2022, φτάσαμε στον Ιανουάριο του 2023 και συμπτωματικά την ημέρα που έγιναν οι κρίσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες του, ενάμισι χρόνο μετά, εμφανίζεται να καταγγέλλει κάτι. Δεν επιδέχεται ερμηνείας για τους σκοπούς και τις προθέσεις που είχε στο μυαλό του ανεξαρτήτως αν το περιστατικό ήταν αληθινό, που ήταν αληθινό και κατόπιν γρήγορα θα έρθει στην επιφάνεια αν υπήρξε το παραμικρό μεμπτό ή κάτι έπρεπε να γίνει διαφορετικά», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν εκδοτικοί ή επιχειρηματικοί κύκλοι έχουν στοχοποιήσει την κυβέρνηση, απάντησε πως «η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της για να εμπνεύσει το καλύτερο δυνατό αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη και είναι αμείλικτη σε οποιεσδήποτε περιπτώσεις στις οποίες διαπιστώνεται παραβίαση του καθήκοντος παντού».

The post Γ.Οικονόμου: Αν υπάρχει το οποιοδήποτε κύκλωμα μέσα στην Αστυνομία, θα παταχθεί appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα