Η κινητικότητα στις τράπεζες, η συγκέντρωση στα delivery και η προσφορά της CVC για την Telecom Italia

Ιδιαίτερα έντονη είναι η κινητικότητα, που καταγράφεται στον τραπεζικό κλάδο αυτή την περίοδο. Αρχίζουμε με την TBI Bank, η οποία την Παρασκευή, Πρωταπριλιά, δηλώνει την παρουσία της και την έναρξη της λειτουργίας της στην Ελλάδα. Η Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν ήδη λάβει τη σχετική ενημέρωση και έχει δοθεί το πράσινο φως για το πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο λειτουργεί

με το μοντέλο, “αγόρασε τώρα – πλήρωσε αργότερα” (buy now, pay later, ή εν συντομία, BNPL). Επικεφαλής στη χώρα μας είναι ο – γνωστός από τη θητεία του στη Eurobank – Κώστας Τοβίλ. Το Χαλάνδρι και η λεωφόρος Κηφισίας θα φιλοξενήσουν το πρώτο της κατάστημα.

Μένουμε στον τραπεζικό κλάδο, τον οποίο καλοβλέπουν όλο και περισσότερα fund. Στο στόχαστρό τους έχουν για συμμετοχή, όχι τόσο τις συστημικές τράπεζες, αλλά τις λεγόμενες challenger banks. Βλέπετε, με την προοπτική της διαχείρισης των χρηματοδοτήσεων του ευρωπαϊκού ταμείου ανθεκτικότητας και ανάκαμψης, αλλά και της ανόδου των επιτοκίων, έχουν μυριστεί υπεραξίας. Ποια κεφάλαια είναι αυτά; Κυρίως hedge funds, αλλά και λίγο από μακροπρόθεσμα θεσμικά.

Την ώρα, που αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο. να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η εκκρεμότητα του Θριασίου ΙΙ. Η σχετική προθεσμία για υποβολή προσφορών έχει μετατεθεί για τις 28 Ιουνίου, διότι – όπως λένε στο Μεταφορών και Υποδομών – στόχος είναι να υπάρξει ο μεγαλύτερος δυνατός ανταγωνισμός, προς όφελος του Δημοσίου.

Στο β’ τρίμηνο του έτους αναμένει η Energean τα πρώτα αποτελέσματα από τη γεώτρηση, Αθηνά, (Athena) στο θαλάσσιο block 12 στο Ισραήλ, όπως γνωστοποίησε η Διοίκηση του ομίλου, στο πλαίσιο της αναλυτικής ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το 2021. Η ερευνητική γεώτρηση, Αθηνά, έχει ως στόχο 21 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου (συνολικά, 140 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου) και είναι η πρώτη ενός προγράμματος 3+2 γεωτρήσεων.

Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους, επιχειρήσεις και εργαζομένους, λόγω του υψηλού κόστους σε ενέργεια και βασικά αγαθά, η διοίκηση της Ελληνικά Γαλακτοκομεία (που παράγει τα προϊόντα Όλυμπος, Τυράς, Κλιάφας και Δουμπιά), των αδελφών Σαράντη, ανακοίνωσε αυξήσεις κατά 15% στους μισθούς των εργαζομένων της, που είναι κάτω από €25 χιλ. σε ετήσιο κόστος, και κατά 10% εκείνων που υπερβαίνουν τα €25 χιλ. ετησίως.

Δύσκολοι καιροί για εξαγορές και συγκεντρώσεις στην αγορά του delivery, δεδομένου ότι η η Delivery Hero (γνωστή στη χώρα μας με το efood), πρέπει να κάνει περαιτέρω προσαρμογές, ώστε να λάβει το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για να  αποκτήσει τις εταιρείες του ομίλου Μούχαλη (Άλφα Διανομές, ΙΝΚΑΤ, Delivery, E-Table). Για ποιο λόγο; Διότι στην Επιτροπή υπάρχει εισήγηση για μη έγκριση της συγκέντρωσης, αν δεν ληφθούν οι κατάλληλες και επαρκείς δεσμεύσεις από την Delivery Hero, ώστε να αρθούν τα πιθανολογούμενα προβλήματα ανταγωνισμού, που προκύπτουν από τη συγκέντρωση. Πάντως, η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία, στην Ολομέλεια της 14ης Απριλίου, θα πάρει την τελική της απόφαση, συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

Σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο 100% του δικτύου της προσφέρει η Praktiker Hellas. Η επένδυση αυτή είναι σημαντική με την πρόβλεψη να αφορά όλα τα σημεία με 2 έως και 4 θέσεις φόρτισης της Blink Charging Hellas, με φορτιστές τελευταίας τεχνολογίας, δημόσιας χρήσης, καθώς παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση προς όλους τους επισκέπτες των καταστημάτων της Praktiker, που επιθυμούν να φορτίσουν το όχημά τους κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Αντίστοιχα, η Κωτσόβολος προχώρησε σε νέα συνεργασία με τα Max Stores, διαθέτοντας πλέον, τα 75 Quick Points των καταστημάτων της για την παραλαβή των παραγγελιών από τα Max Stores. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Κωτσόβολος αξιοποιεί στο μέγιστο το σύνολο των καταστημάτων της, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές να εξυπηρετηθούν. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες απολαμβάνουν μία αναβαθμισμένη εμπειρία, καθώς μέσω των Quick Points, μειώνεται σημαντικά ο χρόνος αναμονής και παραλαβής των προϊόντων.

Η Wunderman Thompson και η GroupM, μέλη του ομίλου WPP, ανακοίνωσαν την έλευση της Ελένης Σάρλα στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της Wunderman Thompson & GroupM Ελλάδας. Η κα Σάρλα θα ηγηθεί της ενοποίησης του συνόλου των δραστηριοτήτων της Wunderman Thompson και της GroupM  στην Ελλάδα. Η κα Σάρλα αντικαθιστά την Ρένα Νικολοπούλου και τον Δημήτρη Κόρδα και θα αναφέρεται στον CEO της Wunderman Thompson International, Ewen Sturgeon.

Η CVC Capital Partners κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά για το 49% της νέας μονάδας
επιχειρηματικών υπηρεσιών της Telecom Italia SpA, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Η μονάδα, η οποία δημιουργείται, θα αποτελεί μέρος του τμήματος ServCo της Telecom Italia και θα περιλαμβάνει την εμβληματική επωνυμία, Olivetti, το cloud computing και τη μονάδα κέντρου δεδομένων, Noovle, Telsy, και άλλες επιχειρήσεις. Η πρόταση έγινε αργά την Παρασκευή. Εκπρόσωπος της CVC αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Telecom Italia δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει.

The post Η κινητικότητα στις τράπεζες, η συγκέντρωση στα delivery και η προσφορά της CVC για την Telecom Italia appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα