ΗΠΑ: Ρεκόρ νεκρών από κορωνοϊό – Φόβοι για νέα αύξηση μετά τις γιορτές

Οι θάνατοι από το COVID-19 στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο σε πάνω από 2.200 την ημέρα, αριθμός που θυμίζει τα ρεκόρ που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Μέχρι στιγμής, ο  κορωνοϊός ευθύνεται  για περισσότερους από 285.000 θανάτους και 15 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι για νέα αύξηση μετά την εορταστική περίοδο.

Σχεδόν κάθε πολιτεία αναφέρει αύξηση, λίγο

πριν κυκλοφορήσει και στην Αμερική το εμβόλιο.

“Αυτό που κάνουμε τώρα κυριολεκτικά θα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για πολλούς από τους πολίτες μας”, δήλωσε ο Τζον Ουάσινγκ, Τζέι Ινσέλ, την Τρίτη καθώς επέκτεινε τους περιορισμούς στις επιχειρήσεις και τις κοινωνικές συγκεντρώσεις και τους χώρους εστίασης.

Ενώ η επικείμενη άφιξη του εμβολίου είναι λόγος ελπίδας, είπε, «αυτή τη στιγμή, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι ότι αντιμετωπίζουμε μια τρομερή κατάσταση με την πανδημία».

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και οι αρχές στη Νότια Καλιφόρνια και την κοιλάδα Σαν Χουακίν με sms προς όλους τους πολίτες ζήτησαν να μένουν σπίτι.

Πολλοί Αμερικανοί αγνόησαν τις προειδοποιήσεις να μην ταξιδέψουν την Ημέρα των Ευχαριστιών, όπως και τις υπόλοιπες συστάσεις , είτε λόγω  πείσματος,  είτε άγνοιας ή εφησυχασμού.

Η Δρ. Ντεμπορα Μπιρξ, συντονίστρια της ειδικής ομάδας για τον κορωνοϊό στον Λευκό Οίκο, έστειλε ένα μήνυμα σαν μια λεπτή επίπληξη στον τρόπο με τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι στη διοίκηση έχουν υποβαθμίσει την ασθένεια και υποτιμούν τους επιστήμονες.

«Τα μηνύματα πρέπει να είναι κριτικά συνεπή», δήλωσε η Μπιρξ, σε διάσκεψη των CEOs της Wall Street Journal.

«Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ πιο συνεπείς όσον αφορά την αντιμετώπιση των μύθων που είναι εκεί έξω, πως ο κορωνοϊός δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ή ότι οι θάνατοι κάπως αντισταθμίζονται ή οι νοσηλείες είναι για άλλες ασθένειες κι όχι λόγω της COVID”

Την Πέμπτη, αναμένεται η έγκριση του εμβολίου της Pfizer από την αρμόδια επιτροπή. Οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα.

Όμως, οποιαδήποτε εκστρατεία εμβολιασμού θα διαρκέσει πολλούς μήνες και οι ειδικοί Υγείας των ΗΠΑ προειδοποιούν για συνεχιζόμενη αύξηση των λοιμώξεων τις επόμενες εβδομάδες καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για τις εορτές.

Το Ιατρικό Κέντρο Συστήματος Υγείας του Πανεπιστημίου Ρίβερσαϊντ της Νότιας Καλιφόρνιας προχώρησαν στο άνοιγμα μιας ΜΕΘ σε μία αποθήκη.

Στη Γεωργία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων ή ύποπτων κρουσμάτων έχει αυξηθεί περισσότερο από 70% την περασμένη εβδομάδα και στα νοσοκομεία υπάρχει ανησυχία για το αν θα μπορέσουν να περιθάλψουν κι άλλους ασθενείς.

The post ΗΠΑ: Ρεκόρ νεκρών από κορωνοϊό  – Φόβοι για νέα αύξηση μετά τις γιορτές appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα