Νέο δίχτυ προστασίας σε ευάλωτους ετοιμάζει η Κυβέρνηση

Σχέδια για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών  ενόψει του δύσκολου Χειμώνα, κάνει η κυβέρνηση, μετά την αλλαγή πλεύσης της Ευρώπης στην ενεργειακή της πολιτική.

Η κυβέρνηση γνωρίζοντας τη μεγάλη «εικόνα» που επικρατεί στην αγορά,  στα σούπερ μάρκετ όπου οι τιμές βασικών προϊόντων έχουν πάρει την ανηφόρα και την οριακή κατάσταση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και δη των οικονομικά ασθενέστερων, επιχειρεί να μειώσει το αίσθημα ανασφάλειας της κοινής γνώμης.

Του Κώστα Πασίση

Σύμφωνα με τις πρώτες Φθινοπωρινές δημοσκοπήσεις

τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών είναι αυτά που αφορούν την ενέργεια και τις αυξήσεις στα βασικά αγαθά  και η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να  αντιμετωπίσει την κατάσταση, τονίζουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση, μελετά τις οικονομικές ενισχύσεις που μπορεί να δώσει για να ανακουφίσει τους μη έχοντες…

Η επιταγή ακρίβειας  No2, ύψους 200 ευρώ,  είναι στα «σκαριά» και αν επαληθευθούν οι πληροφορίες θα αφορά  περίπου 2 εκατομμύρια  χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Πρόκειται για ένα στοχευμένο μέτρο, απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ετοιμάζεται να βγει από τα …πολύ αριστερά στο ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να μονοπωλήσει την κοινωνική ευαισθησία, με άλλοθι τις αριστερές καταβολές του κόμματος του.

Οι τελευταίες πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι στο τομέα της κοινωνικής πολιτικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παίξει «σκληρό ροκ» τον Αλέξη Τσίπρα.

Ήδη στις ομιλίες του, τονίζει ότι η ΝΔ είναι η μεγάλη, λαϊκή παράταξη, με αδιαπραγμάτευτες κοινωνικές ευαισθησίες και ο νοών νοείτω…

Όπως επισημαίνεται ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να κερδίσει τις εκλογές με διακριτή διαφορά από το δεύτερο κόμμα, εστιάζοντας τη στρατηγική του στη μεσαία τάξη  και στους μη προνομιούχους, που αποτελούν και τη μεγαλύτερη εκλογική δεξαμενή.

Στο ίδιο «μοτίβο»  εντάσσεται και η σχεδιαζόμενη επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης με την αύξηση του αριθμού  των δικαιούχων και των ποσών που θα χορηγηθούν.

Ένα μέτρο όχι μόνο απαραίτητο αλλά και επιβεβλημένο λόγω της εκτόξευσης των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος όπου η κυβέρνηση με σειρά παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών  προσπαθεί να περιορίσει τις αυξήσεις σε ανεκτά επίπεδα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

Η ενεργειακή στροφή της Ευρώπης

Το μόνο …πρόβλημα είναι τα ταμειακά διαθέσιμα του προϋπολογισμού, για το νέο πακέτο στήριξης που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, την τελευταία πριν από τις εκλογές, γεγονός που προσδίδει αναπόφευκτα και προεκλογικό άρωμα…

Ωστόσο σήμερα το οικονομικό επιτελείο κάνει τους λογιστικούς υπολογισμούς, έχοντας υπόψη του την αλλαγή πολιτικής -έστω και καθυστερημένα- της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη των νοικοκυριών.

Μετά τους ωμούς εκβιασμούς της Ρωσίας που απειλεί με διακοπή των ροών φυσικού αερίου, η Ευρώπη δείχνει να συζητά σοβαρά πλέον την πρόταση των χωρών του Νότου για επιβολή πλαφόν.

Πιστεύω ακράδαντα ότι έχει έρθει η ώρα για την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο που εισάγεται μέσω αγωγών στην Ευρώπη» δήλωσε την περασμένη  Παρασκευή η πρόεδρος της Ε.Ε. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Επίσης η φειδωλή σε οικονομικές ενισχύσεις Γερμανία φαίνεται ότι αλλάζει ρότα.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε  πακέτο-μαμούθ 65 δισ. ευρώ για στήριξη των νοικοκυριών.

Στο ερώτημα τι σημαίνουν όλα αυτά; Η απάντηση είναι ότι η  Ε.Ε  πλέον κατανοεί πλήρως τις επιπτώσεις του ενεργειακού πολέμου και ετοιμάζει τη δική της απάντηση, γεγονός που διευκολύνει και τα σχέδια της Ελληνικής Κυβέρνησης…

The post Νέο δίχτυ προστασίας σε ευάλωτους ετοιμάζει η Κυβέρνηση appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα