Σ.Σακοράφα: Νομοσχέδιο για την επικοινωνιακή διαχείριση του σκανδάλου των υποκλοπών

«Ο πραγματικός σκοπός του νομοσχεδίου δεν είναι η επίλυση κανενός προβλήματος. Είναι μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση του σκανδάλου που βαραίνει τις πλάτες του ίδιου του κυρίου Πρωθυπουργού, αλλά όχι μόνο αυτού», ανέφερε η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Εκτεθειμένη είναι πλέον όλη η Κυβέρνηση, αλλά και σύσσωμη η συντεταγμένη στην υπακοή και στη συγκάλυψη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Κυβερνητικού κόμματος. Επόμενο, λοιπόν, είναι να μην έχουμε μπροστά

μας ένα κανονικό νομοθετικό κείμενο. Έχουμε μια εσπευσμένη, μια βεβιασμένη κατασκευή, χωρίς ουσιαστικό προσανατολισμό», είπε η βουλευτής του ΜέΡΑ25.

«Το νομοσχέδιο επιμένει να αγνοεί βασικά ζητήματα που έθεσαν, ως καίρια, οι Ανεξάρτητες Αρχές, όπως η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και άλλες», είπε η Σοφία Σακοράφα και πρόσθεσε: «Η ΕΥΠ παραμένει κράτος εν κράτει και εκτός κάθε δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού ελέγχου. Απουσιάζει κάθε πρόβλεψη για έλεγχο της ΕΥΠ από κάποια Ανεξάρτητη Αρχή ή την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Μόνο ο Διοικητής της ΕΥΠ αυτοπροσώπως, και μόνο αυτός, θα αποφασίζει ποιο λογισμικό θα χαρακτηρίζεται κακόβουλο για να υπαχθεί σαν τέτοιο στις ρυθμίσεις του νόμου. Ο παρακολουθούμενος θα ενημερώνεται μετά από τρία χρόνια, αν και, υπό προϋποθέσεις και με πολλά αν».

Σχολιάζοντας τη διάταξη για την άρση απορρήτου, για λόγους «εθνικής ασφάλειας», η βουλευτής του ΜέΡΑ25 παρατήρησε: «Με αυτόν τον ορισμό για την εθνική ασφάλεια, από όσα γνωρίζουμε τουλάχιστον, η παρακολούθηση Κουκάκη είναι παράνομη. Δεν προέκυψε τουλάχιστον από κανένα στοιχείο, ότι υπήρξαν για αυτήν λόγοι που συνάπτονται με την προστασία των βασικών λειτουργιών του κράτους και των θεμελιωδών συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών, όπως ιδίως λόγοι σχετικοί με την εθνική ‘Αμυνα, την εξωτερική πολιτική, την ενεργειακή ασφάλεια και την κυβερνοασφάλεια».

Σε σχέση με τις διατάξεις για την άρση του απορρήτου πολιτικών προσώπων, η Σοφία Σακοράφα παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο δεν έχει πρόνοια για τα πολιτικά κόμματα. «Δεν υπάρχει στο νομοσχέδιο αντίστοιχη συμπερίληψη και για τους πολιτικούς Θεσμούς. Τα πολιτικά Κόμματα, παραδείγματος χάριν, τα κοινοβουλευτικά Κόμματα, τίθενται σε υποδεέστερη θέση από τα πολιτικά πρόσωπα. Προφανώς θέλετε εδώ να πείτε, ότι είναι αδιάφορη για τον Έλληνα νομοθέτη, η επί σειρά ετών παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών σε βάρος των γραφείων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

The post Σ.Σακοράφα: Νομοσχέδιο για την επικοινωνιακή διαχείριση του σκανδάλου των υποκλοπών appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα