Το μήνυμα του ΠΟΥ προς τους Έλληνες: Λίγη υπομονή, μην εφησυχάζετε (βίντεο)

Με την έγκριση των εμβολίων και μόλις γίνει η παραλαβή, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά  διάρκεια τακτικής της συνέντευξης Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, διαβεβαιώνοντας ότι «θα έχουμε εμβόλια που θα επαρκούν για όλους».

«Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό και θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνθρωποι στα γηροκομεία» διεμήνυσε ο  κ. Κικίλιας και κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν στα fake

news, τονίζοντας ότι «όλοι οι φορείς θα ενημερώσουν επιστημονικά για την ασφάλεια του εμβολίου, ώστε να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Επίσης, ενημέρωσε ότι διπλασιάζονται οι αποδοχές των γιατρών που μετακινούνται στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Αφού επικαλέστηκε σχετικές δηλώσεις της Ευρωπαίας επιτρόπου για την Υγεία, επισήμανε ότι αν αρθούν τα μέτρα θα υπάρξει μια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, προσθέτοντας ότι «μπροστά μας είναι ένα 3ο κύμα» και πολλές χώρες επανέφεραν αυστηρά lockdown.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «είναι λίγοι όσοι με fake news προσπαθούν να καταρρίψουν αυτό που φάνταζε αδύνατο, το ΕΣΥ να είναι πιο ισχυρό από άλλα συστήματα και να αντέχει ακόμα».

Πρώτος μίλησε ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής ΠΟΥ Ευρώπης, ο οποίος εκ του μακρόθεν έλαβε μέρος στη συνέντευξη Τύπου.

«Λίγη υπομονή, μην εφησυχάζετε» έκανε έκκληση ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, υπογραμμίζοντας πως αυτό που έχουμε μέχρι τώρα ως βασικό «όπλο» στη μάχη κατά του κορωνοϊού είναι οι μάσκες και η αποστασιοποίηση.

«Το εμβόλιο έφτασε» τόνισε.

«Αντιμετωπίσαμε μια πρόκληση που ταρακούνησε τον τρόπο ζωής μας. Καμία κοινότητα δεν ήταν άτρωτη. Ο ρόλος μας θα καθορίσει την πορεία του κορωνοϊού. Είτε θα δούμε τρίτο κύμα ή θα κρατήσουμε τον ιό», ανέφερε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια έδωσε μία σειρά από οδηγίες που θα πρέπει να τηρούμε για να μη γίνει η διασπορά του κορωνοϊού, οι οποίες είναι:

Να παραμένουμε στο σπίτι όταν δεν παραμένουμε καλά

Να αποφύγουμε το πλήθος, την στενή επαφή και τους κλειστούς χώρους, όπου υπάρχει κλιματιστικό

«Το εμβόλιο είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη» επεσήμανε.

The post Το μήνυμα του ΠΟΥ προς τους Έλληνες: Λίγη υπομονή, μην εφησυχάζετε (βίντεο) appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα