ΑΦΗΣ και Κωτσόβολος Μαζί στην Ανακύκλωση Μπαταριών για ένα Βιώσιμο Μέλλον

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ανάγκη επιτακτική και η ανακύκλωση είναι ένας από τους πιο άμεσους τρόπους να συνεισφέρουμε. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιείς καθημερινά περιέχουν υλικά που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αλλά και επικίνδυνα συστατικά, τα οποία αν δεν ανακυκλωθούν σωστά, επιβαρύνουν σοβαρά το περιβάλλον.

Η ΑΦΗΣ σου δίνει τη δυνατότητα να ανακυκλώνεις τις μπαταρίες εύκολα και με ασφάλεια, συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον. Μέσα από τη συνεργασία του Κωτσόβολου με την ΑΦΗΣ

κάνουμε το πρώτο βήμα και σου δίνουμε τη δυνατότητα να ανακυκλώσεις μπαταρίες σε 59 καταστήματά μας. Και δεν σταματάμε εδώ! Στις 6 Νοεμβρίου, χάρη στις δικές σου προσπάθειες ανακύκλωσης, διοργανώνουμε δενδροφύτευση στην Παιανία, κάνοντας έναν ακόμη σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Έλα μαζί μας για να κάνουμε τη διαφορά. Ανακύκλωσε μπαταρίες, προστατεύοντας τον πλανήτη και δημιουργώντας ένα καλύτερο αύριο!

Τί είναι η ΑΦΗΣ και ποια είναι η Αποστολή της;

Η ΑΦΗΣ (Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στοιχείων) ιδρύθηκε το 2004 ως απάντηση στην ανάγκη για υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων από φορητές μπαταρίες και συσσωρευτές. Ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, έχει στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και την ανάκτηση πολύτιμων υλικών μέσω της ανακύκλωσης. Η ΑΦΗΣ έχει εξελιχθεί σε πρότυπο οργανισμό αξιοπιστίας και διαφάνειας, με πάνω από 75.000 σημεία συλλογής σε όλη την Ελλάδα, διευκολύνοντας την πρόσβαση του κοινού στην ανακύκλωση μπαταριών. Φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων και κυκλικής οικονομίας, έχοντας αναλάβει τη συλλογή και διαχείριση φορητών μπαταριών σε όλη την Ελλάδα. Με τη δράση της, απομακρύνει από το περιβάλλον τοξικά υλικά, όπως τον μόλυβδο και το κάδμιο, και συνεισφέρει στην ανάκτηση σπάνιων πόρων που χρησιμοποιούνται εκ νέου στην παραγωγή.

Γιατί είναι Σημαντική η Ανακύκλωση Μπαταριών;

Η ανακύκλωση μπαταριών είναι κρίσιμη για την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων. Οι μπαταρίες περιέχουν πολύτιμα μέταλλα, όπως το λίθιο, το νικέλιο και ο χαλκός, τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν και να χρησιμοποιηθούν ξανά. Με την ανακύκλωση μπαταριών, πετυχαίνουμε:

Ανάκτηση μη-ανανεώσιμων πόρων: Μέταλλα όπως το λίθιο, το κοβάλτιο και το νικέλιο είναι πολύ χρήσιμα, ωστόσο περιορισμένα στη φύση. Η ανακύκλωσή τους βοηθά στη μείωση της εξόρυξης και στη διατήρηση των φυσικών πόρων.

Προστασία του περιβάλλοντος: Οι μπαταρίες περιέχουν επικίνδυνα χημικά που, αν δεν διαχειριστούν σωστά, ρυπαίνουν το έδαφος, τον αέρα και τα ύδατα. Μέσω της ανακύκλωσης, απομακρύνουμε αυτά τα υλικά από το περιβάλλον μας.

Εξοικονόμηση ενέργειας: Η επαναχρησιμοποίηση των πρώτων υλών από τις ανακυκλωμένες μπαταρίες απαιτεί έως και 80% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με την εξόρυξη νέων.

Συμβολή στην κυκλική οικονομία: Με την ανακύκλωση, υποστηρίζουμε έναν κύκλο επαναχρησιμοποίησης και μειώνουμε την ανάγκη για παραγωγή από το μηδέν.

Ανακύκλωση Μπαταριών στα Καταστήματα Κωτσόβολος – Μαζί στην Προστασία του Περιβάλλοντος

Σε συνεργασία με την ΑΦΗΣ, έχουμε τοποθετήσει ειδικούς κάδους ανακύκλωσης μπαταριών σε 59 καταστήματά μας, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να συμβάλεις ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η ανακύκλωση είναι μια απλή διαδικασία για εσένα και μια εξαιρετικά σημαντική δράση για το περιβάλλον. Μπορείς λοιπόν να φέρεις τις παλιές σου μπαταρίες (βάρους έως 5 κιλών) στα καταστήματά μας και να τις τοποθετήσεις στους ειδικούς κάδους, βοηθώντας έτσι στη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Το σύστημα ανακύκλωσης της ΑΦΗΣ είναι απολύτως δωρεάν και δεν επιβαρύνει τον καταναλωτή, καθώς η ΑΦΗΣ αναλαμβάνει όλα τα έξοδα συλλογής και ανακύκλωσης των μπαταριών. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια εύκολη και προσβάσιμη λύση για την ανακύκλωση των μπαταριών σε όλους τους πελάτες μας, με την υποστήριξη ενός αξιόπιστου οργανισμού όπως η ΑΦΗΣ.

Γιατί Ανακυκλώνουμε Μπαταρίες Λιθίου;

Οι μπαταρίες λιθίου είναι από τις πιο διαδεδομένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, που βρίσκονται σε πληθώρα συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα, ακουστικά Bluetooth, και laptops. Αν αυτές οι μπαταρίες δεν ανακυκλωθούν σωστά, μπορεί να προκαλέσουν ανάφλεξη ή ακόμα και έκρηξη. Η ΑΦΗΣ προσφέρει κάδους ειδικά για μπαταρίες λιθίου, που βρίσκονται σε 65 καταστήματα μας σε όλη την Ελλάδα.

Η ανακύκλωση των μπαταριών λιθίου βοηθά στην αποφυγή περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και συμβάλλει στην επαναχρησιμοποίηση πολύτιμων υλικών. Τα υλικά που εξάγονται από τις ανακυκλωμένες μπαταρίες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής νέων προϊόντων και ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Πώς Μπορείς να Συμβάλεις;

Μπορείς να κάνεις τη διαφορά φέρνοντας τις παλιές σου μπαταρίες στα καταστήματά μας και ανακυκλώνοντάς τες στους ειδικούς κάδους της ΑΦΗΣ. Μέσω της ανακύκλωσης, συμβάλλεις ενεργά στη μείωση της ρύπανσης και στην προστασία των φυσικών πόρων του πλανήτη μας.

Δενδροφύτευση στην Παιανία – Ενώνουμε τις Δυνάμεις μας για Ένα Πράσινο Μέλλον

Η συνεργασία μας με την ΑΦΗΣ συνεχίζεται με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Για κάθε κάδο  ΑΦΗΣ για ανακύκλωση μπαταριών που γεμίζει, δεσμευόμαστε να φυτεύουμε ένα δέντρο. Στο πλαίσιο του προγράμματος #REACT, θα πραγματοποιήσουμε δενδροφύτευση στην Παιανία, στις 6 Νοεμβρίου. Αυτή η δράση αποτελεί μέρος των προσπαθειών μας για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και τη στήριξη της βιοποικιλότητας. Η δενδροφύτευση είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση του φυσικού περιβάλλοντος, δημιουργώντας πράσινους χώρους που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και στη μείωση των εκπομπών CO2.

Η δενδροφύτευση δεν είναι απλά μια συμβολική πράξη,  είναι μια πραγματική δέσμευση για ένα βιώσιμο μέλλον. Με τη συμμετοχή σου σε αυτήν τη δράση, μπορούμε να κάνουμε μια ουσιαστική διαφορά και να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα διατηρηθεί ζωντανό για τις επόμενες γενιές.

Ας δράσουμε από κοινού και ας κάνουμε μαζί τη διαφορά. Με τη συνεργασία μας με την ΑΦΗΣ και τη συμμετοχή σε δράσεις όπως η δενδροφύτευση, ενισχύουμε την προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

The post ΑΦΗΣ και Κωτσόβολος Μαζί στην Ανακύκλωση Μπαταριών για ένα Βιώσιμο Μέλλον appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα