«Σώσε» την μπαταρία του κινητού σου! Δες πως…

Είναι γεγονός! Με ένα smarthphone κάνεις κυριολεκτικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Επικοινωνείς, ψυχαγωγείσαι, πλοηγείσαι στους δρόμους της πόλης, πληρώνεις λογαριασμούς, παραγγέλνεις. Τα κάνεις όλα τέλεια & βολικά…

… Μέχρι τη στιγμή που θα «χτυπήσει» η ένδειξη χαμηλής μπαταρίας. Και τότε όλα γίνονται κρίσιμα. Χαμηλώνεις φωτεινότητα, κλείνεις mb, απενεργοποιείς τοποθεσία & Bluetooth, μπας και κρατήσεις τη συσκευή σου ανοιχτή, για λίγη ώρα παραπάνω!

Προνόησε, εξοικονομώντας μπαταρία! Υπάρχουν χρήσιμα tips,

που αν τα εφαρμόσεις βελτιώνεις την υγεία της μπαταρίας και παρατείνεις την αυτονομία της συσκευής σου.

#1. Η οθόνη «τρώει» μπαταρία

Η συσκευή σου έχει μία εντυπωσιακή, μεγάλη οθόνη. Όμως! Όσο περισσότερα pixels είναι, τόσο περισσότερη μπαταρία καταναλώνει. Και όσο μεγαλύτερες ίντσες είναι, τόσο περισσότερο «φως» απαιτεί. Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό;

Α. Μείωσε τη φωτεινότητα

Όπως ξαναείπαμε… όσο πιο υψηλή είναι η φωτεινότητα στην οθόνη σου, τόσο περισσότερη μπαταρία χρειάζεται. Επομένως, χρησιμοποίησε τη συσκευή σου με χαμηλό επίπεδο φωτεινότητας, το οποίο θα αυξάνεις μόνο όταν απαιτείται (π.χ. έντονο ηλιακό φως). Κάνοντας αυτό, δεν ωφελείς μόνο το κινητό σου, αλλά προστατεύεις και τα μάτια σου. Αφού όταν «δουλεύεις» για ώρα σε μία φωτεινή οθόνη, μακροπρόθεσμα ενδέχεται να επηρεαστεί η όρασή σου.

Β. Χρησιμοποίησε dark mode

Στο dark μενού καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια. Και αυτό γιατί τα μαύρα pixels δεν ανάβουν. Αντίθετα, τα λευκά/ανοιχτόχρωμα pixels, ξοδεύουν περισσότερη μπαταρία, για να φωτίσουν.

Γ. Ενεργοποίησε την αυτόματη απενεργοποίηση οθόνης

Γιατί να μένει ανοιχτή η οθόνη, όταν δεν χρησιμοποιείς το κινητό σου; Δεν υπάρχει λόγος… Ειδικά εάν σκεφτείς, πως εξαιτίας αυτού θα σε «εγκαταλείψουν» πολλά % μπαταρίας. Επομένως, διασφάλισε πως το display θα κλείνει, μετά από λίγα λεπτά αδράνειας, ενεργοποιώντας την αντίστοιχη ρύθμιση.

#2. «Καθάρισε» για χάρη του επεξεργαστή

Σίγουρα, σου έχει συμβεί να νιώθεις πως «καίει» η συσκευή, όταν χρησιμοποιείς μία εφαρμογή για ώρα. Αυτό οφείλεται στη δύναμη του επεξεργαστή, την οποία εξαντλούν πολλά «απαιτητικά» apps. Πώς μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση;

Α. Διέγραψε τις εφαρμογές, που δε χρειάζεσαι

Οι εφαρμογές για να μας στέλνουν ειδοποιήσεις, πολλές φορές τρέχουν στο background -ακόμα και αν έχεις να τις ανοίξεις χρόνια. Ακόμα λοιπόν και αν δεν τις χρησιμοποιείς πια, εξακολουθούν να «τρώνε» μπαταρία. Ενόπισε ποιές είναι και σβήσε τις εντελώς, ώστε να εκμηδενίσεις την πιθανότητα, να ξοδέψεις άσκοπα την μπαταρία.

Β. Ενημέρωσε τις εφαρμογές σου

Έχει γίνει update στην εφαρμογή; Μην αμελήσεις, να το κάνεις, καθώς η ενημέρωση ενδέχεται να περιλαμβάνει διορθώσεις, που εξοικονομούν μπαταρία.

Tip!

Πολλά smartphones διαθέτουν εφαρμογή, που ελέγχει 24/7 τη δραστηριότητα του κινητού και απενεργοποιεί αυτόματα -ή σου υπενθυμίζει να κλείσεις- τα apps, που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

 #3. Κλείσε GPS/location, Wi-Fi, Bluetooth, ειδοποιήσεις…

Παρόμοια με τις εφαρμογές, οι λειτουργίες της συσκευής ξοδεύουν την μπαταρία άσκοπα, όταν δεν χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα…

Κλείσε τους χάρτες και το location, όταν φτάσεις στον προορισμό σου.Κλείσε το Bluetooth, όταν βγεις από το αμάξι.Απενεργοποίησε τα δεδομένα, όταν συνδεθείς στο Wi-Fi, και το αντίστροφο.Κάνε pause τα notifications των εφαρμογών, που δεν χρειάζονται.

Ακολούθησε όλα τα παραπάνω και θα μας θυμηθείς… όταν ξανά τσεκάρεις την υγεία της μπαταρίας του κινητού σου!

#4. Φόρτισε σωστά…

Με σωστές τεχνικές φόρτισης, διατηρείς την ποιότητα ζωής της μπαταρίας για περισσότερο. Ποιες είναι αυτές;

Α. Εφάρμοσε την μερική φόρτιση

Ακολούθησε τον κανόνα: «Φορτίζω μεταξύ 30-80% της χωρητικότητας». Σε αυτό το εύρος απαιτείται χαμηλότερη τάση, για να φορτίσει η συσκευή, με αποτέλεσμα να προστατεύεται η μπαταρία.

Β. Μην το ξεχνάς… στην φόρτιση!

Με το που φτάσει το ποσοστό μπαταρίας στο 100%, έχε το νου σου. Μη βιαστείς να βγάλεις τη συσκευή από την πρίζα! Με το που «κρυώσει» όμως ο φορτιστής, είσαι έτοιμος για unplug. Συνήθως, διαρκεί περίπου 10min από τη στιγμή που η μπαταρία του κινητού φτάσει στο 100%.

Γ. Άστο να φορτίσει… με την ησυχία του!

Πες για παράδειγμα, ότι συνηθίζεις να παρακολουθείς βιντεάκια στο Tik-Tok, την ώρα που η συσκευή φορτίζει. Αυτή η «κακιά συνήθεια» σε βάθος χρόνου, φθείρει την απόδοση της μπαταρίας. Καθώς σκέψου, πως προσπαθεί να γεμίσει & να αδειάσει ταυτόχρονα!

#5. Άλλαξε συνήθειες…

Α. Η υπερβολική ζέστη «χαλάει» την μπαταρία. Επομένως, μην αφήνεις την συσκευή εκτεθειμένη σε υψηλές θερμοκρασίες για ώρα. Αν το κάνεις αυτό ΚΑΙ χρησιμοποιείς παράλληλα το κινητό σου (π.χ. βγάζεις φωτογραφίες ή έχεις gps)… λες γρήγορα “bye-bye” στην μπαταρία, αφού είναι ΣΊΓΟΥΡΟ πως θα αδειάσει άμεσα.

Β. Τις ώρες που δεν χρησιμοποιείς το κινητό, απενεργοποίησέ το εντελώς – ΕΚΤΟΣ αν έχεις βάλει ξυπνητήρι. Στην περίπτωση, που χρησιμοποιείς το κινητό σου ως ξυπνητήρι, βάλε το σε λειτουργία πτήσης, καθώς έτσι πάλι μειώνεται η κατανάλωση.

Συνέχισε να διαβάζεις τα πιο HOT τεχνολογικά νέα!

The post «Σώσε» την μπαταρία του κινητού σου! Δες πως… appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα