«Άδεια» επέστρεψαν τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά – Νίκη ακτιβιστών

14:11 9/3/2012 - Πηγή: Econews

Με «άδεια χέρια» επέστρεψαν τα φαλαινοθηρικά στα λιμάνια της Ιαπωνίας, αφού δεν κατάφεραν να πιάσουν ούτε το 1/3 του ετήσιου στόχου.

Ειδικότερα, τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά γύρισαν από τον Ανταρκτικό Ωκεανό με 266 ρυγχοφάλαινες και μια πτεροφάλαινα, ενώ θα έπρεπε να είχαν αλιεύσει συνολικά  900 φάλαινες.

«Αλιεύσαμε λιγότερες φάλαινες απ’ όσες προγραμματίζαμε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και το σαμποτάζ των ακτιβιστών», τόνισε σε δηλώσεις του αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Αλιείας.

Το κυνήγι φαλαινών, που καταγγέλλεται ότι έχει για εμπορικούς και όχι ερευνητικούς σκοπούς,

ξεκινά το φθινόπωρο και ολοκληρώνεται την άνοιξη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και την περίοδο φαλαινοθηρίας σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ της οργάνωσης Sea Shepherd και τον ιαπωνικών φαλαινοθηρικών.

Μάλιστα τον Ιανουάριο τρείς ακτιβιστές ανέφεραν τραυματισμούς μετά από σύγκρουση με το ιαπωνικό σκάφος Yushin Maru No 2, στα ανοιχτά της Ανταρκτικής.

Όπως γνωστοποιήθηκε, οι ακτιβιστές πετούσαν στο σκάφος, το οποίο συνόδευε τα φαλαινοθηρικά για λόγους ασφαλείας, σχοινιά με μεγάλα αγκίστρια και μπουκάλια με μπογιά.

Μια εβδομάδα νωρίτερα η Ιαπωνία είχε αφήσει ελεύθερους τρείς ακτιβιστές που επιβιβάστηκαν σε ιαπωνικό φαλαινοθηρικό, προσπαθώντας να εμποδίσουν το κυνήγι.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα