Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Βόλβη

16:48 5/4/2012 - Πηγή: Econews

Στο πλαίσιο της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα, για την απαγόρευση της αλιείας για το οικοσύστημα της λίμνης Βόλβης με κάθε μέσο και εργαλείο για την περίοδο αναπαραγωγής των ψαριών και συγκεκριμένα από τις 6 Απριλίου 2012 μέχρι τις 6 Ιουνίου 2012, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη τη Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και ώρα 10:30 πμ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Μικρής Βόλβης.

Στόχος

της σύσκεψης είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων των παραλίμνιων κοινοτήτων και ο συντονισμός των φορέων για την αποτελεσματικότερη φύλαξη της λίμνης κατά την περίοδο αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών της.

Στην σύσκεψη, που θα γίνει παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα, καλούνται να συμμετάσχουν ο Δήμος Βόλβης, τα Αστυνομικά Τμήματα Λαγκαδά, Απολλωνίας, Αγίου Γεωργίου, ο Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας – Βόλβης, οι Αλιευτικοί Συνεταιρισμοί, οι επαγγελματίες αλιείς της Βόλβης και κάτοικοι της περιοχής.

«Η προστασία της λίμνης Βόλβης, του οικοσυστήματός της και των οργανισμών που ζουν και αναπαράγονται μέσα σ’ αυτή, είναι απολύτως αναγκαία για να διαφυλάξουμε τη βιωσιμότητά τους. Για το λόγο αυτό θέλουμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους κατοίκους και τους ψαράδες της περιοχής να σεβαστούν την απαγόρευση της αλιείας, τώρα που είναι η περίοδος αναπαραγωγής των ψαριών και να διαφυλάξουν το οικοσύστημα το οποίο αποτελεί για την περιοχή και τους επαγγελματίες βασική πηγή της απασχόλησής τους», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Keywords
Τυχαία Θέματα