ΔΕΗ: με προσφυγή απειλεί ο «Σπάρτακος» για τις λιγνιτικές μονάδες

11:05 19/4/2012 - Πηγή: Econews

Επιστολή στον Ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας, κ. Γκίντερ Ετινγκερ απέστειλε το σωματείο εργαζομένων στις μονάδες της ΔΕΗ Βορείου Ελλάδος «Σπάρτακος».

Στην επιστολή του το σωματείο εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση της Ελληνικής Δημοκρατίας να προχωρήσει στην πώληση 4ων μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε. που χρησιμοποιούν ως καύσιμό τους τον λιγνίτη.

Ο «Σπάρτακος» επισημαίνει ότι η απόφαση της

Ελληνικής Δημοκρατίας για πώληση των μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε. αντίκειται στους όρους του θεμιτού ανταγωνισμού, αφού κάτι τέτοιο θα σημαίνει περαιτέρω μείωση της δραστηριότητας της Επιχείρησης, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη χρεοκοπία και στην κατάρρευση.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι η απόφαση καταστρατηγεί θεμελιώδη εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα, αφού οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ Α.Ε. έχουν εμπράγματα δικαιώματα, έτσι όπως αυτά αναγνωρίστηκαν και κυρώθηκαν με το άρθρο 34 του νόμου 2773/99 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Κατόπιν όλων τούτων και μπροστά στις δυσμενέστατες συνέπειες των προθέσεων που υπάρχουν, καθίσταται σαφές ότι στην περίπτωση που η Ελληνική Δημοκρατία προχωρήσει μονομερώς στην υλοποίηση του σχεδίου για την πώληση των 4 Λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε., ως εργαζόμενοι -μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς των περιοχών όπου είναι εγκαταστημένες οι Μονάδες (Δυτική Μακεδονία – Μεγαλόπολη)- εκτός των απεργιακών κινητοποιήσεων, είμαστε υποχρεωμένοι να καταφύγουμε σε προσφυγές, καταθέτοντας μαζικές αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου τόσο στα Ελληνικά όσο και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια», καταλήγει το σωματείο στην επιστολή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα