Περιβαλλοντικά φιλικό καταφύγιο αστέγων δίνει το παράδειγμα

14:09 9/7/2012 - Πηγή: Econews

Σε περιβαλλοντικά φιλικό κατάλυμα για αστέγους μετατράπηκε μια αιωνόβια αγροικία στην περιοχή Πλασέντια της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης της αγροικίας ανέλαβαν ο οργανισμός HomeAid America και η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Walmart.

Το έργο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης δράσης που λαμβάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και που προβλέπει την κατασκευή ή διαμόρφωση περιβαλλοντικά φιλικών καταλυμάτων για άστεγους στις ΗΠΑ

υπό την αιγίδα του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Αειφορίας.

Η αγροικία την οποία χρησιμοποιούσε ως καταφύγιο αστέγων από το 1989 η Πρεσβυτεριανή Εκκλησία επιλέχθηκε εξαιτίας των παρωχημένων συστημάτων της, αλλά και των απαραίτητων δομικών και κατασκευαστικών εργασιών προκειμένου να παραμείνει βιώσιμη.

Οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης περιλαμβάνουν συστήματα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού, λάμπες φθορισμού, μονώσεις, σκεπή, φωτοβολταϊκά και ηλιοθερμικά συστήματα και συσκευές χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Το ηλιακό σύστημα παρέχει το 90% του θερμού νερού και καλύπτει το 10% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπολογίζεται πως οι διενεργούμενες εργασίες θα περιορίσουν το κόστος κατανάλωσης ενέργειας κατά 86% από τα 10.364 δολάρια στα 1.414 δολάρια.

Το εξοικονομηθέν ποσό αναμένεται να προοριστεί σε προγράμματα βοήθειας μελών της κοινωνίας αντί για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα