Πετρέλαιο θέρμανσης: άγρια κόντρα στις πολυκατοικίες για τα κοινόχρηστα

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στις πολυκατοικίες για τα κοινόχρηστα και το πετρέλαιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnos.gr.
Ορισμένοι θέλουν να βάλουν πετρέλαιο ενώ άλλοι δεν αντέχουν το κόστος, γεγονός που οδηγεί σε μεγάλες αντιπαραθέσεις.

Η μονομερής αποκοπή από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης είναι αδύνατη, εκτός κι αν κάποιος εγκαταστήσει ατομικό σύστημα φυσικού αερίου εφόσον το

επιτρέψει η πλειοψηφία των 500+1 χιλιοστών της πολυκατοικίας.

Κάτοικοι διαμερισμάτων με αυτονομία θέρμανσης ζητούν να μην πληρώνουν καν το πάγιο, ενώ άλλοι διεκδικούν την απαλλαγή που έχουν τα ακατοίκητα, ενώ μένουν μέσα στο σπίτι.

Τρομερή έξαρση στα αιτήματα ενοίκων που επιζητούν να αποδεσμευτούν από την κεντρική θέρμανση αλλά και διαχειριστών που θέλουν να καταργήσουν τη θέρμανση για όλη την πολυκατοικία καταγράφει και ο Αγγελος Σκιαδάς, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών.

«Όταν ο κανονισμός προβλέπει λειτουργία θέρμανσης, έστω κι ένας ένοικος να θέλει, πρέπει η θέρμανση να λειτουργήσει», τονίζει ο κ. Σκιαδάς διευκρινίζοντας ότι ο κανονισμός της πολυκατοικίας αλλάζει μόνο με συμβολαιογραφική.

Όπως επισημαίνει η Μαριάνθη Καλαμαράκη, που διατηρεί εταιρεία διαχείρισης πολυκατοικιών και έκδοσης κοινοχρήστων στην Αθήνα, ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι από τα 2.000 ακίνητα που διαχειρίζεται η εταιρεία της στην Αττική, μόνο τα πέντε έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο.

«Αν πριν από τρία χρόνια τα χρωστούμενα ήταν 10%-15%, φέτος είναι 30%. Στέλνουμε 10 εξώδικα την εβδομάδα για μη είσπραξη κοινοχρήστων», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες καταστάσεις περιγράφουν και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, καθώς και εκεί οι πελάτες αρνούνται να βάλουν πετρέλαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα